Hogyan kell kibélelni egy tortatésztát szárazbabbal? Egyáltalán mire jó ez? Elég fontos.
2011. márc. 25. 15:51
1/6 Vérszomjas pandamaci válasza:
Csak párszor láttam a tévében: sütőpapírt tettek a belsejébe, arra szórták a szárazbabot, hogy a sütés során ne hólyagosodjon fel a tésztája.
2/6 anonim válasza:
Így van, igaziból a bab súlyára van szükség, különben nem egy tál alakú tésztád lenne, sütés után nem férne bele a krém. Szépen belenyomkodod, igazítod a tésztát a formába, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, bele a sütőpapír, rá a bab. Mikor kész, kiborítod a babot, elrakod, mert jó lesz máskor is, ha ilyen kosárka formát sütsz, kiveszed a sütőpapírt, aztán kened a tojással, vissza a sütőbe pár percre, már bab nélkül, utána bele a krém.
3/6 anonim válasza:
valóban arra való, hogy a tészta ne deformálódjon sülés közben. vágj ki akkora sütőpapírt, mint a tészta és azt tedd a szárazbab alá. ezt a babot egy zacsiban elteszed és még nagyon sokszor jó lesz, de megenni már nem lehet:)
5/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2011. márc. 25. 16:14
6/6 anonim válasza:
Jó munkát, én meg a receptet köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!