Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok olyan sóspogácsa...

Írnátok olyan sóspogácsa recepteket, amelyek hidegen is finomak?

Figyelt kérdés
2011. márc. 19. 10:33
 1/1 anonim ***** válasza:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

1 kis doboz tejföl

1 dl tej

2,5 dkg élesztő

3 kávéskanál só

1 kávéskanál cukor

1 egész tojás

15 dkg reszelt sajt

Tetejére:

1 felvert tojás

5 dkg reszelt sajt


A puha margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a tejfölt és az élesztős tejet is hozzáadjuk a liszthez, jól összegyúrjuk, pár percig dagasztjuk. 30-40 percet pihentetjük. Kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt felével, félbehajtjuk. Megint megszórjuk sajttal, félbehajtjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. A hajtogatások között nem kell pihentetni. Másnap is finom puha. Én nem mindig hajtogatom, van amikor csak belegyúrom a tésztájába a 15 dkg reszelt sajtot, de sokszor volt úgy is, hogy teljesen kihagytam a sajtot belőle, csak a tetejére szórtam rá azt az 5 dkg-ot. Így is, úgy is nagyon finom! Bevált recept, mindig ezt csinálom.



Vagy:

25 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg túró

1 kávéskanál só

Összegyúrjuk, éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szaggatjuk, megszórjuk sajttal, és forró sütőben megsütjük. Ezt a receptet még nem próbáltam, de azt mondják, amilyen egyszerű, olyan finom.

2011. márc. 19. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!