Igazi ruszli receptet?
Végy egy kabátot, egy cipőt és egy pénztárcát. Menj el a legközelelebbi Tescóba, Auchanba, Intersparba. Válogass a ruszlik között, és a megfelelőt fizesd ki a pénztárnál. Bevásárlótáskába téve vidd haza. Hűtőben tárold.
Jó étvágyat.
ha valóban érdekel, és a tavasszal fogsz majd küszöket,jó sokat, akkor előkeresem Neked egy ezeréves horgászkönyvből
a receptet.valamikor egy kedves ismerősömnek is leírtam, és Ők rendszeresen maguk állítják elő az ecetes-hagymás halat.
üdv.
Ecet+ cukor+só+hagyma+ fűszerek+víz+HAL
Ezt kell összeérlelni néhány nap alatt!
Köszi mindenkinek!
Főleg az elsőnek:)Nagyon jó ötlet,eddig így szoktam.Csak én igazán magamnak akarnám előállítani.
Második,ha meg lesz az a recept kérlek írd majd le.Köszi!
Szia, megvan a recept, igaz, azért nem ezeréves a horgászkönyv,de 1963-ban a szerző így írta le a ruszli elkészítési módját:
a ruszlihoz legalkalmasabb a küsz, a garda és a törpeharcsa.18-12 dkg-os halakat használunk fel.
a gondosan letisztított, kibelezett halat-miután fejét eltávolítottuk-és porcelán vagy üvegedénybe rétegenként besózva lerakjuk.12-14 napig állni hagyjuk, közben harmadnaponként megforgatjuk.ezután a sóból kiszedjük és ecetes vízzel átöblítjük.
hagymát szelünk karikára, amit szintén besózunk, de ennek elég 2-3 óra a sóban.a halakat üvegbe rakjuk, középre pedig a mustármaggal meghintett hagymát.fűszerként használunk még pár szem egészborsot, fenyőmagot és 1-2 babérlevelet.
páclevet készítünk egyrész ecet és kétrész vízzel, egy kis sóval és kevés cukorral. fölforraljuk és forrón a halakra öntjük.
az üvegeket lekötjük és tovább érleljük hideg helyen.
pár nap múlva már fogyasztható,de finomabb, ha egy-két hétig még érlelődik.
ugyanígy göngyölt halat is készíthetünk, de azt kb 12-20 dekásokból, amiknek a gerincét eltávolítottuk.a hagymát a halra helyezzük és fölgöngyöljük.vékony zsineggel rögzítjük, üvegbe helyezzük és a páclével fölöntjük,lezárjuk.
Mennyiségeket nem ír, gondolom a a fogás mennyiségétől függ, vagy érzésre, nem tudom.
Üdv és jó fogást a közeledő szezonra :))
oppá, most olvastam vissza- 8-12 dkg halakat ír a recept.
elnézést, hogy elírtam.
igazán nincs mit, nagyon szívesen tettem.
és mégegyszer, halban gazdag, kellemes nyarat.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!