Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazi ruszli receptet?

Igazi ruszli receptet?

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
13%

Végy egy kabátot, egy cipőt és egy pénztárcát. Menj el a legközelelebbi Tescóba, Auchanba, Intersparba. Válogass a ruszlik között, és a megfelelőt fizesd ki a pénztárnál. Bevásárlótáskába téve vidd haza. Hűtőben tárold.

Jó étvágyat.

2011. márc. 17. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

ha valóban érdekel, és a tavasszal fogsz majd küszöket,jó sokat, akkor előkeresem Neked egy ezeréves horgászkönyvből

a receptet.valamikor egy kedves ismerősömnek is leírtam, és Ők rendszeresen maguk állítják elő az ecetes-hagymás halat.

üdv.

2011. márc. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Ecet+ cukor+só+hagyma+ fűszerek+víz+HAL

Ezt kell összeérlelni néhány nap alatt!

2011. márc. 17. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Főleg az elsőnek:)Nagyon jó ötlet,eddig így szoktam.Csak én igazán magamnak akarnám előállítani.

Második,ha meg lesz az a recept kérlek írd majd le.Köszi!

2011. márc. 18. 08:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, megvan a recept, igaz, azért nem ezeréves a horgászkönyv,de 1963-ban a szerző így írta le a ruszli elkészítési módját:

a ruszlihoz legalkalmasabb a küsz, a garda és a törpeharcsa.18-12 dkg-os halakat használunk fel.

a gondosan letisztított, kibelezett halat-miután fejét eltávolítottuk-és porcelán vagy üvegedénybe rétegenként besózva lerakjuk.12-14 napig állni hagyjuk, közben harmadnaponként megforgatjuk.ezután a sóból kiszedjük és ecetes vízzel átöblítjük.

hagymát szelünk karikára, amit szintén besózunk, de ennek elég 2-3 óra a sóban.a halakat üvegbe rakjuk, középre pedig a mustármaggal meghintett hagymát.fűszerként használunk még pár szem egészborsot, fenyőmagot és 1-2 babérlevelet.

páclevet készítünk egyrész ecet és kétrész vízzel, egy kis sóval és kevés cukorral. fölforraljuk és forrón a halakra öntjük.

az üvegeket lekötjük és tovább érleljük hideg helyen.

pár nap múlva már fogyasztható,de finomabb, ha egy-két hétig még érlelődik.

ugyanígy göngyölt halat is készíthetünk, de azt kb 12-20 dekásokból, amiknek a gerincét eltávolítottuk.a hagymát a halra helyezzük és fölgöngyöljük.vékony zsineggel rögzítjük, üvegbe helyezzük és a páclével fölöntjük,lezárjuk.


Mennyiségeket nem ír, gondolom a a fogás mennyiségétől függ, vagy érzésre, nem tudom.


Üdv és jó fogást a közeledő szezonra :))

2011. márc. 18. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

oppá, most olvastam vissza- 8-12 dkg halakat ír a recept.

elnézést, hogy elírtam.

2011. márc. 18. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet a receptért meg,hogy begépelted nekem,barátom.Ki fogom próbálni méghozzá küszből.Nyáron tudok is majd fogni a Balaton szélébe,hálóval.Köszi!
2011. márc. 18. 18:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

igazán nincs mit, nagyon szívesen tettem.

és mégegyszer, halban gazdag, kellemes nyarat.

üdv.

2011. márc. 18. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
üdv.
2011. márc. 18. 19:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!