Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spórolós recepteket keresek!...

Spórolós recepteket keresek! Kinek van ilyen?

Figyelt kérdés
Tehát olyat, amit kevés pénzből el lehet készíteni.
2011. márc. 16. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
palacsinta
2011. márc. 16. 16:12
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm felírom, ez lehet leves mellé második étel
2011. márc. 16. 16:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

+ még hozzá egy kis kreativitás

2011. márc. 16. 16:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában azok a receptek olcsók, aminek az alapanyagának szezonja van. Ez most még kevésbé érdekes, de pár hónapon belül az lesz. Valamint ami épp akciós a boltban, pl. ahol vásárolok, ott most épp a gomba, ezért készítettem egy hatalmas adag gombapörit :)
2011. márc. 16. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

paprikás krumpli nokedlivel(evőkanállal szaggatott)

vagy krumplis tarhonya

hamis sólet

lebbencs leves

tócsis hús vagy önállóan tócsi

rizskoch

rizses lecsó

paradicsomleves

köményes tojásleves pirított kenyérkockával

sült káposzta krumplival

sárgaborsó főzelék pirított hagymával

húú, ezek jobbnál-jobb kaják, meg is éheztem, ha olcsó, ha nem.

Még biztosan van ötletem, ha eszembe jut, írom.

2011. márc. 16. 16:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

pl krumplileves, utána hamis túrógombóc, vagy császármorzsa, vagy kefíres lángos.

paradicsomleves, valamilyen tészta- krumplis, darás, mákos stb.

paprikáskrumpli, bele egy kis tarhonya nagyon finom.

sajtos-sonkás /pár szelet, csak az íze miatt/-tejfölös tészta egy jénaiba, sütőbe téve, pirosra sütve.ha egy darabka sajt is akad, ráreszelheted.

a száraztészta és a rizs jó, ha van mindig otthon,sokféleképpen lehet használni bármelyiket, és vannak olcsó, de jó termékek.

2011. márc. 16. 16:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

tészták (krumplis, darás, lekváros, sajtos-tejfölös akár, kakaós, diós, mákos stb.), kelt tészták (bukta, hot-dog, lángos, kakaós csiga, fánk, talkedli), krumplis dolgok ( paprikás krumpli, tarhonyás ~, rakott ~ (mi lecsókolbásszal csináljuk, olcsó, finom, és ízletes), főzelékek ( bab, borsó, sárgaborsó, néha a zöldborsó is olcsó), húsételekhez a paradicsomsűrítményes dolgok (paradicsomos gombóc, bolognai stb. attól függ, milyen húst és hol veszel hozzá (én daráltat szoktam, Sparban, Lidl-ben,mikor hol olcsóbb, finom velük)). Vasárnapi kajára bőrös karaj/csülök, bármi, ami épp olcsó (nálunk ezek elég jó áron vannak), mellé krumpli hagyma és kész, a maradék húsból főzöl levest vagy bármit.

Levesek: raguleves, rántott leves, tojás leves, bab-borsó stb. levesek, grízgombócleves. Hirtelen ennyi, biztos nem mind nagyon olcsó kaja, pl. a bőrös csülök stb, mivel kg-ra nagy darab, nem a legolcsóbb, de sokáig variálhatod.

2011. márc. 16. 16:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Lángos:)

Többnyire a krumpli, liszt, tészta, kelttésztás kaják olcsók.Töltöttkáposzta, fasírt.

Amúgy rengeteg spórolós receptem van, ebben a pillanatban nincs időm leírni őket, de a mai nap folyamán irogatok, ahogy csemetém engedi.:)

Amúgy vettem egy olcsó receptes könyvet, abból főzögetek inségesebb napokkor(mint mostanában:))

2011. márc. 17. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tejes comb:

50 dkg sertéscomb,4dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, fél liter tej, só, 3 szem szegfüszeg.

Combot kockára vágjuk, vajon fehérre pároljuk, majd annyi tejjel leöntjük, hogy ellepje.Sózzuk, belerakjuk a hagymát mely oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon pici lángon puhára pároljuk.(arra vigyázz, hogy időnként keverd meg, mert a tej lekaphat, illetve kifuthat.)Akkor jó, ha sárga sűrű mártás marad alatta.A végén a hagymát dobd ki.Vajas rizzsel a legfinomabb.

Nálunk ez a kaja nagy sláger,könnyű megcsinálni és hamar kész is van.

2011. márc. 17. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

-tojásfasírt, tojáspörkölt vagy bármilyen zöldségfasírt aminek szezonja van (brokkoli, cukkini stb.)

- rántott máj, hagymás máj, májpörkölt

- rakott krumpli

- főzelékek

- tojásos nokedli, cukorborsó pörkölt

- sült csirkeszárny

- lángos, töki pompos,dödölle

- rántott krumpli- esetleg két szelet közé lehet tenni egy párizsi szeletet és úgy rántani

2011. márc. 17. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!