Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerűen elkészíthető...

Egyszerűen elkészíthető ételek? (13 éves vagyok)

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok és sokszor nincs itthon semmi,ilyenkor nem tudom miket készíthetnék.Segítsetek!:S
2011. márc. 15. 11:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszönöm!:)
2011. márc. 15. 13:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nos, úgy veszem észre szereted az édes ízeket. Hát adok neked egy nagyon könnyű receptet, ma ez volt az ebéd nálunk, kis könnyű kajára vágytam a húsleves után. Íme:

25 dkg száraztészta (bármilyen fajta és forma lehet)

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg kristálycukor

3 egész tojás

2 kefir vagy natúr joghurt

1 tejföl

fél liter tej

mazsola (ha utálod, hagyd ki :D )

Ezeket összekutyulod pl. egy műanyag tálban és kikensz egy tepsit margarinnal vagy vajjal, beleöntöd ezt a masszát és 1 óra alatt készre sütöd közepes hőfokon.

Lekvárt is tehetsz rá. Ízre a rizsfelfújtra emlékeztet.

2011. márc. 15. 14:06
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2011. márc. 15. 15:54
 14/21 anonim válasza:
100%

10éves vok és egyenlőre ezeket tudok csinálni

-Muffin

-Rántotta

-Rántott hús

-Krumpli

-Bundás kenyér

-Fajitas

Kb ennyit tudok és ezek főtt kaják egyszerüek (fiú vagyok)

2011. márc. 15. 20:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te ügyes vagy! Jó szakácskodást, mert a legjobb szakácsok a férfiak :)- De a legfinomabbat a lányok főzik :)
2011. márc. 15. 21:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha van néhány zöldség, meg leveskocka, akkor levest is csinálhatsz. Én ilyenkor mindenféle zöldséget, ami otthon van összedarabolok kicsi darabokra, bele a forróvízbe, 1-2 leveskocka, tészta. nem bonyolult, de nagyon finom tud lenni...vagy ami még egyszerű:

Csirkemájat megtisztítom, fokhagymát pucolok, felszeletelem, a májat beletekerem bacon-be, bele néhány szelet fokhagyma, és kiolajozott tepsiben megsütöm. sózni csak utólag szabad:)

Mondjuk én 13 évesen már szinte mindent megcsináltam...

2011. márc. 15. 22:30
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
1kg liszt,5dkg élesztő,1 e.k. só, 5dl hideg tej, 1 tejföl. Ezeket gyúrd össze tedd kiolajozott zacskóba , tedd a hűtőbe. Ez a hűtős lángos mindig annyit tudsz kisütni belőle amennyi elfogy.Állítólag 2 hétig eláll. Az élesztőt sem kell felfuttatni.
2011. márc. 17. 18:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi!:D
2011. márc. 17. 19:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Említetted, hogy nincs otthon sok minden...

sajtos tejfölös tészta :)

Kifőzől bármilyen tésztát (akár levesbe valót is, mint pl. a cérnametélt). A tészta főzéséhez való vízbe tegyél egy kávéskanálnyi sót és egy kevés olajat. Figyelj oda, hogy ne főzd túl. Miko elkészült szürd le és mosd át MELGVÍZZEL. Csöpögtesd le, és és tedd tányérba. Öntsd rá a tejfölt és a sajtot, vagy bármit amit találsz otthon.

(a tejfölbe elkevert ketchup is finom)

2011. márc. 18. 09:47
 20/21 ssup ***** válasza:
Párolt zöldség, tudom hogy sokan utálják a brokkolit, de szerintem ez e legfinomabb párolva. hagyma, sárgarépa, brokkoli, és curry.. isteni!
2011. márc. 18. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!