Egyszerűen elkészíthető ételek? (13 éves vagyok)
Hát ha nincs otthon semmi akkor hogy tudnál valamit készíteni? :D
Jó csak baromkodok :D
én 13/L vagyook, ezeket szoktam kajálni ha így vagyok:
-rántotta (XD)
-krokett, rántot sajt (bolti persze xD)
-szendvics, melegszendvics
-rendelek pizzát
-lemegyek kínaiért
sajna az utóbbi kettő legkevésbé sem egészséges és ögen drága. xD
és amit nem étkeésnek veszek:
-chips,
-csoki (ritkán)
-iszok valamit (néha igazából az ember nem is éhe hanem szomjas csak nehéz megkülönböztetni :D
Bármilyen főzelék, ez még olcsó is. Vegyetek bevásárláskor fagyasztott, konzerv vagy üveges zöldséget. Ezt felteszed sós vízben főni, és 10-15 perc múlva (vagy amikor kiveszel egy szemet, megkóstolod és érzed, hogy megfőtt) belekeversz habarást, ami annyi, hogy egy bögrében összekeversz 2 kanál lisztet és 2 kanál tejfölt. Ezt beleöntöd a lábasba és még két percig főzöd úgy, hogy közben folyamatosan kevered. Aztán lezárod a gázt és már eheted is (csak várd meg, amíg kihűl :) ).
Rá mehet pl. tükörtojás mint legegyszerűbb: egy serpenyőben felmelegítesz egy kis olajat, aztán leveszed kis lángra, ráütsz 1-2 tojást, megsózod és ráteszed a fedőt. Időnként megnézed és ha már tetszik, akkor lezárod a gázt és tálalhatsz is.
Ez az étel kb. 20 perc alatt megvan.
De hasonló idő alatt lehet csinálni túrós, sajtos, lekváros tésztát is, megfőzöd a tésztát (akkor kell belerakni a vízbe, amikor forr, és sót is tegyél a vízbe) és rárakod, amit gondolsz.
Vagy időnként teljesen oké a rántotta is ebédre, néhány tojást összekeversz, aztán bele a már forró serpenyőbe és mindig felkotrod az alját egy fakanállal.
A kekszgolyó a nagy kedvencem :D
veszel egy kis daráltkekszet (vagy darálsz háztartási kekszet(, nem kell sok, kábé negyed kiló.
kiöntöd egy tálba, teszel hozzá margarint, tejet meg egy kis kakaóport meg (ha teszel kakaóport) akkor por vagy kristálycukrot, ezt addig kevered amíg massza nem lesz (nem folyós massza, száraz szinte) mindig egy kicsi tejet meg ilyeneket tegyál bele aztán többet.
megformázod kicsi golyóknak, esetleg meghempergeted kókuszban és kész is. Hűtőbe tedd amit nem eszel meg.
Huhh,ez nagyon tetszik!:)
Köszi az ötletet!<3;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!