Milyen húst vegyek bécsi szeletnek és kb. mennyibe kerül?
A valódi "wienersnicli" borjúból készül, és akkora, hogy lelóg a tányérról.
Disznóból a karaj, a szűz, a comb, esetleg a tarja alkalmas erre a célra.
Rántani legjobb a karaj,személyenként 2 szelet. Esetleg a csirkecomb. A csirkemell,bár ma divat,de nagyon száraz rántva.
A szűzérme nem jó,mert nagyon pici szeletek lennének belőle. A tarja pedig csak sütni jó,mert rántva nagyon zsíros.
A disznócomb is jó,de abból nehéz szép szeleteket vágni,és sok apróhús esik le róla.
Ha nem disznót, hanem malac combot veszel, az is ugyanolyan jó, de valamivel olcsóbb.
Ha baromfi, akkor viszont a pulyka-mell szerintem a legjobb, szép szeleteket lehet belőle csinálni.
Borjúhúst, vagy 20 éve üzletben nem is láttam.azelőtt is többnyire az ember úgy jutott hozzá, hogy a közeli marhatelepen egy szegény, fiatal állat "véletlenül" lábát törte....
a klasszikus bécsi szelet valóban borjúból készül, és tényleg akkora volt, ahogy DZ.is írja,hogy szó szerint lelógott a tányérról.de akkoriban azt fél citrommal tálalták fel, amit a vendég a ízlése szerint a húsra csöpögtetett.
DE! változnak idők, változnak az ízlések és főleg a lehetőségek.
ha szép szelet disznócombot, nagyon finoman kiklopfolva pár órát tejbe áztatunk, majdnem, hangsúlyozom majdnem,bécsiszelet értékű rántotthúst kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!