Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húst vegyek bécsi...

Milyen húst vegyek bécsi szeletnek és kb. mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Rántott húst szeretnék csinálni rizibizivel, de nem tudom hogy kérjem a hentesnél és mennyit(2 személyre).
2011. márc. 15. 02:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%
disznócomb, kb 800-1000 ft/kg. Vágd el vékony szeletekre és azt jó alaposan kloffold ki.
2011. márc. 15. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 doboszoli ***** válasza:
77%

A valódi "wienersnicli" borjúból készül, és akkora, hogy lelóg a tányérról.

Disznóból a karaj, a szűz, a comb, esetleg a tarja alkalmas erre a célra.

2011. márc. 15. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
40%

Rántani legjobb a karaj,személyenként 2 szelet. Esetleg a csirkecomb. A csirkemell,bár ma divat,de nagyon száraz rántva.

A szűzérme nem jó,mert nagyon pici szeletek lennének belőle. A tarja pedig csak sütni jó,mert rántva nagyon zsíros.

A disznócomb is jó,de abból nehéz szép szeleteket vágni,és sok apróhús esik le róla.

2011. márc. 15. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem disznót, hanem malac combot veszel, az is ugyanolyan jó, de valamivel olcsóbb.

Ha baromfi, akkor viszont a pulyka-mell szerintem a legjobb, szép szeleteket lehet belőle csinálni.

2011. márc. 15. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Bécsi szelet pulykából, csirke combból stb? - milyen válaszok ezek?
2011. márc. 15. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
71%

Borjúhúst, vagy 20 éve üzletben nem is láttam.azelőtt is többnyire az ember úgy jutott hozzá, hogy a közeli marhatelepen egy szegény, fiatal állat "véletlenül" lábát törte....

a klasszikus bécsi szelet valóban borjúból készül, és tényleg akkora volt, ahogy DZ.is írja,hogy szó szerint lelógott a tányérról.de akkoriban azt fél citrommal tálalták fel, amit a vendég a ízlése szerint a húsra csöpögtetett.

DE! változnak idők, változnak az ízlések és főleg a lehetőségek.

ha szép szelet disznócombot, nagyon finoman kiklopfolva pár órát tejbe áztatunk, majdnem, hangsúlyozom majdnem,bécsiszelet értékű rántotthúst kapunk.

2011. márc. 15. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Bosnyák piacon mindig van borjú hus, és a nagy csarnokban is! Egyáltalán nem hiánycikk!
2011. márc. 15. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
arra nem gondolsz, hogy nem mindenki "pesti"??
2011. márc. 15. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
A borjút, bárányt korábban sem volt könnyű "kifogni" a hentesnél, amióta pedig (kb. 15 évvel ezelőtt) 10.000.- Ft-ot fizettek a gazdának minden "kivágott" marháért, mert nem tudtak mit csinálni a sok tejjel, azóta még reménytelenebb a dolog. Azóta jószerivel csak marhát lehet venni, abból meg sok 30 évig csak szopni járt az anyjával a mezőre (azután kezdett el legelni). Nem csoda, hogy a bécsi-szelet fogalma ma már inkább az elkészítési módot jelenti és nem feltétlenül köti ahhoz, hogy azt eredetileg milyen húsból csinálták.
2011. márc. 15. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
63%
Kedves 81%-os. Pest nem elérhetetlen. Lehet ott is vásárolni. A válaszoló sem biztos, hogy pesti./ha már igy kioktattad/. Nem Te vagy véletlenül, aki ezekért az offokért visszaesett egy nap alatt l0 %-ot? Hát nem tanulsz?
2011. márc. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!