A barnacukor íze olyan, mint a finomított hagyományos kristálycukoré?
Más íze van. Semmi nem lesz, ha simával helyettesíted, de mondjuk egy sima kristály cukor meg egy barna nádcukor teljesen más. A süti ízén is lehet érezni, hogy másabb, érdekesebb, ízletesebb, de ha sima kristállyal csinálod akkor sem lesz rossz, csak nem lesz benne az a plusz.
Amúgy a legtöbb barna cukor színezett sima cukor, úgy meg főleg nincs különbség.
A nagyon sötét, szinte már ragacsosan összetapadó barnacukornak vagy egy jellegzetes, markáns íze. De ettől eltekintve simán helyettesítheted normál kristálycukorral.
(A világosbarna barnacukor íze nem sokban tér el a finomított cukorétól. Én rendszeresen használok barnacukrot, de ha nincs, akkor a másikból sütök.)
Üdv!
Jéé, én nem is tudtam, hogy a barnacukor sajátossága, hogy összetapad. Az enyém is összetapad, de azt hittem, rosszul tárolom.
Egyébként sokkal finomabb, nem kristálycukor ízű, hanem finom :) bár számomra kevésbé édes.
26/N
"nem kristálycukor ízű, hanem finom :)"
A fehér cukorból ki van tisztítva a répából belekerülő szennyeződés.Kevesebb munkával állítják elő és drágább!Most miért rossz a tiszta cukor és miért jó a szennyezett?Ez a véghetetlen emberi ostobaság mikor bemagyarázzák az embereknek hogy ami szennyezést tartalmaz az jobb!Azért más az íze mert nem a cukor íz dominál hanem a benne levő sok szennyeződés! Ezen az alapon nem is kellene tisztítani egyáltalán rágcsáljuk a nyers répát, hú de fínom!
Én úgy tudom, hogy a melasztól barna a barnacukor. Annak van jellegzetes íze.
Üdv!
Te agyoniskolázott : [link]
olvasgass már? Tudod te mi a nádcukor? És pontosan erről van szó, úgy állítjátok a biztosat, amiről gőzötök sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!