Hogyan csináljam a cigány pecsenyét?
Cigánypecsenye
Hozzávalók:
# sertéskaraj kicsontozva
# fokhagymakrém
# liszt
# pirospaprika
# burgonya
# olaj
Elkészítés: A húst kicsit kikloffoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. VIGYÁZAT A FOKHAGYMA KRÉM SÓS, NEM KELL KÜLÖN SÓZNI! Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük. Főtt burgonyával és tatzikivel tálaljuk.
Hozzávalók 50 dkg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika Előkészítés: Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük, a húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. Elkészítése: Az vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajban és ráhelyezzük a húst. A húsok tetejét bekenjük a fokhagymakrémmel, és megfűszerezzük. Megsütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük. Hagymás tört krumplival tálaljuk. Savanyúságnak kovászos uborka kivállóan megfelel. Elkészítési idő: 45 perc
Egy recept: 4 személyre
Italajánlat: Pinot Noir, Merlot
Hozzávalók:
1 cigány
3 fokhagyma
10 kg krumpli
4 dl víz
2 dl olaj
2 dkg liszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!