Leégett a pörkölt. Szenesre. Volt már nektek is komolyabb konyhai bakitok?
Este fél 11-kor végeztünk a konyhában, közben rotyogott a pörkölt. Én le akartam zárni,mondván,majd holnap befejezzük, de párom azt mondta, még rottyant rajta egyet, és lezárja. Csak közben elaludt...
Hajnalban káromkodásra és csiszatolásra ébredtem. Kimentem, és láttam,hogy a lábast próbálja mosni...de hiába. Az alján 1,5 cm-es szenes izé. Mondtam neki, hagyja, majd reggel elintézzük.
A pörkölt menthető részét megmentetem, a lábast 2 napig áztattam, de menthető volt (ez itt a reklám helye: zepter).
Aztán kiderült, hogy minden kollegának megvan a maga "szenes" sztorija, kinek a töltött képosztával, kinek a kocsonyával. ez a kettő eddig a dobogós. Nektek volt hasonló "élményetek"?
Na, akkor a jelek szerint nem vagyok egyedül. Most már mosolygok rajta, de akkor inkább vicsorogtam. :)
Mondjuk, mindegyik sztoriban van okulnivaló..pláne a forró serpenyő+víz kombinációban!
Köszönöm a tanulságos eseteket! További katasztrófamentes sütést, főzést!
Üdv!
34/L
Otthoni minőségi lábasokhoz szokva,elkerültem albérletbe,a tulaj teszkósminőségű lábasát használtam,krumplit akartam sütni.Oda tettem az olajat,vissza mentem szgép elé,5 perc múlva plafonig ért a tűz...nagy mákom volt,előtte nap vettem páromnak tűzoltó készüléket a kocsiba...eloltottam a tüzet sikeresen,korom se lett sok
Saját lakás,költöztünk be,kevés erőm maradt,de vacsi kellett,odatettem egy tésztát,kész spagettim volt,ugyis engedett ki már a fagyasztásból.Párom már az ágyban bóbiskolt,vrta a kaját,elszunyókált,én meg hozzá bújtam,hogy a tésztának még kell 5 perc...nagyon büdösre ébredtünk,másfél órát szenesedett a tészta...lábas kukásba ment,lekopott az összes teflonos része...még a fakanál is beleszenesedett
anyám is alkotott...odatette a csirkecombot töltve a sütőbe,majd elment boltba...de közben eszébe jutott hogy még posta,bank,egyéb,a vacsorából nem lett semmi,szerencsére automatikusan kikapcsol a gázunk ha tüzet érzékel,a régi felrobbant volna...ez csak meggyulladt,égett egy darabig majd bealudt
Nem is olyan régen sütihez készítettem csokimázt. Könyvből vettem a receptet, dobálom össze a hozzávalókat, csoki, vaj, 6dl tejföl. Belerakom. Majd kapcsolok: 6dl tejföl?! Nem is ragozom tovább a csokistejföl nem annyira finom. Következő mázhoz (az előző kukában végezte) olvasztok csokit gőz fölött. Addig-addig pepecseltem, hogy nagyon kihűlt, de nem volt kedvem újraforralni a vizet, gondoltam semmi baja nem lesz, ha egy pillanatra ráteszem a gázra. Ősrobbanás. Üvegtál elemi részeire robbant, a csoki a plafontól a padlóig beterítette a konyhát. S persze nagyon kedvesen leragasztott az üvegszilánkokat. (A harmadik máz már rákerült a sütire :D)
Bátyám: Kukoricát akart főzni éjszaka, fel is rakta, elaludt. Éjszaka megyek ki, istentelen füst , kis szeneshurkák, a lábost egyből ki is dobtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!