Hétfőn szeretnék csinálni ebédet a páromnak. Valami husis tésztásra gondoltam, ami tejfölös és jóóó finom fűszeres. Ötletek-receptek? :-)
szia! én szoktam gyakran csinálni húsos tésztát, bár én zöldséggel is gazdagítom, de, ha nem szeretitek elhagyható.
egy közepes hagymát megdinsztelek zsiradékon, ráteszem a vékony csíkokra vágott húst,sózom. lehet csirkemell, combfilé, sovány lapocka, szóval bármi.a húst fehéredésig forgatom, majd saját maga által engedett levében puhára párolom.
fokhagyma, majoranna,bors,vagyis ízlés szerint lehet fűszerezni.
ha majdnem puha , akkor szoktam vagy gombát, vagy mexikói mixet hozzákeverni és együtt fejezem be a párolást.
közben kifőzök pennét,kagyló, vagy csavart tésztát.
összekeverem a raguval és egy zsírozott tepsibe elsimítom.
egy nagy pohár tejfölbe elkeverek 1-2 tojást,ezt is finoman sózom, borsozom, majd leöntöm vele a tésztát.
villával segítek, hogy jól közé csurogjon.
tetejére bőven reszelt sajt, és pirulásig sütöm.
még finomabb, ha a ragut egy kis sovány füstölt szalonnával indítom.ekkor a sózással óvatosabbnak kell lenni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!