Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hétfőn szeretnék csinálni...

Hétfőn szeretnék csinálni ebédet a páromnak. Valami husis tésztásra gondoltam, ami tejfölös és jóóó finom fűszeres. Ötletek-receptek? :-)

Figyelt kérdés
2011. márc. 12. 14:48
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Rakott tészta? én úgy szoktam készíteni, hogy kifőzök egy adag szarvacskát/orsótésztát, jénait vajazom zsemlemorzsázom, rá a tészta fele, utána rá a hús (mondjuk darálthús tejfölösen elkészítve, benne sok-sok fokhagymával), rá a maradék tészta, és erre egy sűrű besamel :) Ha akarod bolondítani, rakhatsz rá, vagy a tészta közé még sajtdarabokat, de így is finom, ha besamel jól fedi, és kicsit a tészta közé csurog, nagyon finom :) nem száraz, laktató.
2011. márc. 12. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

szia! én szoktam gyakran csinálni húsos tésztát, bár én zöldséggel is gazdagítom, de, ha nem szeretitek elhagyható.

egy közepes hagymát megdinsztelek zsiradékon, ráteszem a vékony csíkokra vágott húst,sózom. lehet csirkemell, combfilé, sovány lapocka, szóval bármi.a húst fehéredésig forgatom, majd saját maga által engedett levében puhára párolom.

fokhagyma, majoranna,bors,vagyis ízlés szerint lehet fűszerezni.

ha majdnem puha , akkor szoktam vagy gombát, vagy mexikói mixet hozzákeverni és együtt fejezem be a párolást.

közben kifőzök pennét,kagyló, vagy csavart tésztát.

összekeverem a raguval és egy zsírozott tepsibe elsimítom.

egy nagy pohár tejfölbe elkeverek 1-2 tojást,ezt is finoman sózom, borsozom, majd leöntöm vele a tésztát.

villával segítek, hogy jól közé csurogjon.

tetejére bőven reszelt sajt, és pirulásig sütöm.

még finomabb, ha a ragut egy kis sovány füstölt szalonnával indítom.ekkor a sózással óvatosabbnak kell lenni.

üdv.

2011. márc. 12. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!