Vaddisznó pörköltet főzünk, de "leloptunk" a combból 8 szeletet. Vajon ki lehet rántani?
Mindkét felét alaposan klopfold ki. Esetleges inakat távolítsd el.
Frissen is rántható, de néhány nap pác után -ha csak nem valami extra élemedett korú jószággal hozott össze a sors-
senki nem fogja megkülönböztetni a házi cocától.
Magánvéleményem: a vadhúsok leginkább pörköltbe, gulyásba, raguba valók.
Nem javaslom!
Inkább pároljátok jó fűszeres-boros-zöldséges lében,amiből mártás is készülhet!
Nem árt zöldséges- vizes pácba tenni,néhány napra,sokkal omlósabb lesz az ételetek!
dobszolinak is :)
Szia!
Nagyon egyszerű!
Ezt a pácolást,a vadsültek,és párolt vadételek készítése előtt ajánlom szíves figyelmedbe(figyelmetekbe)!A levesek,pörköltek esetében ,szerintem nem fontos!
A vegyes zöldséget(répa,zeller,petrezselyemgyökér) tisztítás után karikára vágod ill. darabolod!
Vizet forralsz, és ebbe beledobálod a zöldségeket,hagyod néhány percig főni,majd félre is húzhatod!Fűszerezd babérral,egész borssal,mustármaggal,borókabogyóval,kevés kakukkfűvel!Ha már csak langyos,egy két gerezd fokhagymát is tehetsz bele!Sózni nem szabad!!!Ha teljesen kihűlt,helyezd bele a pácolandó húst,inkább egészben(mondjuk 1-2 kilós darabokban).
A mennyiség természetesen a hús tömegétől függ,a lényeg hogy elfedje a páclé!3 literhez kb. 1 nagy répa és gyökér,és egy kisebb zeller elegendő.
A madaraknak(fácán,galamb,fürj,vadkacsa,vadliba,stb.) 1-2 nap elég benne,a nyúlnak is talán ,de a nagyvadaknak(őz,vaddisznó,szarvas,stb.) kell min. 3 nap, szerintem!
Hátránya,hogy utána sajnos kuka a lének,másra nem használható!
Nagyon kellemesen porhanyóssá teszi a vadhúsok szárazabb,izmosabb részeit!
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!