Írnátok olyan receptet sertéslapockából, ami jó szaftos, így könnyen megeszi a babám?
Már mindent eszik, viszont a száraz kajákat, mint a rántotthús krumplival nem tudja megenni, csak a jó szaftosat, mint mondjuk a csirkepaprikás nokedlivel, vagy a bolognait.
Hogyan készítsem el a lapockát,hogy sok leve legyen?
Köszi!13 hónapos.Most már mindent megeszik, de nem nagyon csúszik neki a főzeléken kívül sok minden:)
Így gondban vagyok, mert külön nem főzök, magunknak is próbálok olyan kajákat csinálni, ami a babának is jó.
Van egy darab lapocka a fagyasztóban, és fogalmam sincs, hogy mit kezdjek vele:)
a babának nem kell túlhagymázni. egy diónyi hagyma pépesre párolva, rá a vékony csíkokra vágott teljesen sovány lapocka.ha a hús levet engedett, mindig egy picivel pótolni, hogy legyen miben megpuhuljon. fedő alatt párolni és kóstolni, mikor vajpuha.
a család által használt fűszerekből nagyon picivel mindig lehet próbálkozni. fokhagyma, fehérbors, bazsalikom
stb. de mindig csak mértékkel.lehet hozzá tejszín, tejföl,de mindig kevéssel kezdjük.
ha jó puhára pároljuk, ez egy nem paprikás finom tokány,amit bármilyen körettel meg lehet próbálni a babánál.
Köszi a segítséget!
Így csináltam a tokányt,és nagyon finom lett.Még a végén tettem hozzá plusz vizet, hogy sok szaftja legyen,és rizzsel összekeverve nem volt száraz.Remélem nem csak a babának ízlik, hanem a férjemnek is:)
örülök, hogy sikerült a tokány, ami szinte egy alapétel.nálunk gyakran szerepel az étlapon különböző zöldségekkel szaporítva. megpróbálhatod majd gombával, borsóval, majorannával, egyebekkel mindig változtatni
és a köret is lehet hozzá változatos, rizs vagy bármilyen tészta, nokedli.
az én unokám a gombás és a zöldborsós tokányt imádja.
pici korától kezdve velünk eszik, de még a markánsabb fűszerezés előtt kivettük az ő részét.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!