Hogyan készítitek a brokkoli krémlevest?
ezt is mindenki másképp csinálja:)
ahogy én szoktam: kb 5 deka bacont csikozva kiolvasztok. a darabokat kiveszem, félreteszem.
a szalonnazsírra teszem először a fél kilónyi brokkoli szárát karikára vágva, és hozzá 2 sárgarépát szintén karikázva,pici vízzel, delikáttal.ha ezek már majdnem megpuhultak, akkor teszem bele a brokkoli rózsákat is.
együtt párolom tovább, mindig kis vizet adagolva hozzá.
ha teljesen puha, botmixerrel pürésítem és 2 dl főzőtejszínnel újraforralom finoman. ilyenkor lehet a sűrűségét is beállítani.én egy kis fehérborssal fűszerezem
és egy csipetnyi cukorral. ez ízlés dolga.
tálaláskor a szalonnapörcöket teszem rá plusz pirított kenyérkockát./ néha levesgyöngy is/
Az én receptem picit más:
Egy fél kilós brokkoliból szoktam készíteni. A száráról eltávolítom a vastag héjat, a fás részeket, levágom a rózsákat, és a szárat felkockázom.
Először a szárát teszem fel főni, egy zöldségleves kockával és egy pici borssal. Kb. 15 perc után elég puha, hogy botmixerrel pürésíteni lehessen. Ekkor teszek bele egy-két fokhagymát, és azzal együtt turmixolom.
Belerakom a brokkoli rózsákat, és együtt készre főzöm.
A végén sózom, borsozom még, ha kell.
Ha épp nem fogyózom, teszek hozzá pici tejfölt vagy tejszínt, hogy krémesebb legyen.
A család reszelt sajttal és fokhagymás pirítóssal eszi, én meg magában, remek diétás vacsora.
én így készítem, családi nagy kedvenc, még anyósom is el van ragadtatva tőle! (pedig ő nagyon jó szakácsnő.)
olajat melegítek, beleteszem a megmosott (beáztatva a legegyszerűbb), rózsákra szedett brokkolit és 1 hámozott, felkockázott krumplit. picit összepárolom őket (kb.5 perc). aztán felöntöm vízzel. ízesítem: apróra vágott fokhagymát teszek bele, fehérborsot, szerecsendiót, sót. addig főzöm, aímg megpuhul. aztán beleöntök 1 tejszínt (ekkor már nem főzöm tovább). ha kicsit kihűlt, összetirmixolom botmixerrel.
pirított kenyérkockával nagyon finom.
1 brokkolihoz 1 krumplit teszek, más nem is kell bele, mert a krumplitól lesz sűrű, krémes.
ugyanígy készül a póréhagymaleves is meg a cukkinileves. nagyon finom így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!