Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puha linzerkarikát hogy lehet...

Puha linzerkarikát hogy lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Amit anyukám csinál az mindig másnapra már száraz lesz, tök kemény, neki így jó, de én nem tudom megrágni. most majd én próbálkozok vele, de hogy csináljam hogy jó legyen?
2011. márc. 9. 21:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ami nálam tuti bevált, és mindig puha:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 tojás sárgája

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor


A vaj hideg legyen, mert attól lesz finom omlós. Én nagylyukú reszelővel szoktam belereszelni a lisztbe, és elmorzsolni vele. Aztán mehet bele a többi hozzávaló. Vékonyra nyújtom, szaggatom, 180 fokon sütöm kb. 10-12 percig. Nem szabad túlsütni, mert attól is megkeményedik.

2011. márc. 9. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Általában nem kell hozzá semmilyen folyadék, mert ahogy gyúrod, a kéz melegétől a vaj szépen megpuhul pont annyira, hogy a tészta összeálljon. Ha mégsem akar összeállni, akkor egy-két evőkanál tejfölt is gyúrj bele, de nem kell sok, mert akkor ellágyul a tészta.
2011. márc. 9. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
az egyém is dettó ugyanez:))nekem is ez vált be, omlós , finom.
2011. márc. 10. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!