Ki, mit főz naponta?
Valamivel több információ jó lenne, miket szerettek, mik azok az ételek, amiket nem.
Ha probléma az étrend összeállitása, akkor jó, ha heti értendeket tervezel. Nekem bevált módszer, hogy
vasárnap leves, húsétel, köritéssel és salátával,
hétfön rendszerint a maradékok - esetleg kicsit átvariálva,
kedden tésztás étel
szerdán fözelék feltéttel (nem szükséges húsos)
csütörtökön rizses vagy krumpli ételek
pénteken egytálétel, vagy tartalmas leves
szombaton meg valami húsmentes, vagy olyan saláta, ami zöldségekböl és sajtol/tojásból álló önálló fogás.
Ezeket variálva könnyebb elkezdeni tervezni: összeirod azokat az ételeket, amiket rendszeresen szoktál fözni csoportositva: levesek, hús-körités, fözelék-feltét, egytálételek. Ha kimondottan ilyen cimszavakkal keresgetsz, akkor sokkal több jót találsz az interneten is, mert nem annyira sok jön egyszerre.
Ismerökkel beszélgetve is kaphatsz ötleteket meg recepteket is.
De úgy is lehet, hogy az általatok kedvelt alapélemiszereket keresteted: pl. most elég kedvezöek a káposztafélék - ezeker kerestetve sok érdekes ´ßes változatos receptet találhatsz.
Itt csak akkor tudunk tippeket adni, ha legalább azt tudjuk, hogy mi NE legyen benne, illetve mi az, amit gyakrabban is szivesen esztek.
H: leves, tészta
K: főzelék
Sz: büfékaja
Cs: ragu
P: hal, gomba
Szo: hüvelyes
V: teljes ebéd, leves, sült, köret, savi, süti
Itt meg tudod nézni, hogy aznap miket föznek:
Egyébként is sok érdekes van ezen az oldalon, és nem mind drága vagy extra alapanyagokból készült.
Köszönöm, igaz az lemaradt mit nem szeretünk.
Hát leves bármilyen lehet fözeléket nem igazán eszünk. Csak a burgonya és a sárgaborsó jöhet szóba. Sült az minden mennyiségben. Inkább hagyományos ételeket szoktam készíteni. Még most költöztünk össze szülőktől távol és nem igazán tudok változatos kajákat készíteni. Újakat is szeretnék kipróbálni de mind drága vagy beszerezhetetlen alapanyagokból kell készíteni.
Ismerős! Tehát: ha főzöl pörköltet, és csak viszonylag kevés marad, akkor abból csinálj másnap, vagy harmadnap gulyáslevest (a pörköltet felhígítod vízzel, belefőzöl egy kis krumplit, zöldséget, petrezselymet, amikor ezek félig megfőttek, én fodros-kocka tésztával főzöm össze).
Ha egy kicsivel több marad, 2-3 nap múlva készíts pirított tarhonyát, a pörköltet melegítsd fel, és főzd össze a tarhonyával.
Másik alkalommal készíts közönséges krumplis-tarhonyát, és azzal főzd össze a pörkölt-maradékot.
Ha a pörkölt-maradékot hordós aprókáposztával főzöd össze, kész a húsos-káposzta tejföllel.
Ha nokedlit készítesz, csinálj annyit, hogy másnap még lehessen belőle tojásos-nokedli.
Ha hagymás törtkrumplit készítesz, csinálj belőle annyit, hogy elég legyen egy adag krumplis-tésztához.
A sülthús maradékot (ha soványhús) majonézes, tartáros francia-salátába bele kockázhatod.
Ha a sülthús-maradék egy kicsit kövérkésebb, kockázd össsze és csinálj belőle brassói aprópecsenyét.
Kedves utolsó válaszoló.
Rettenetesen jó ötleteid vannak. Nahát ha egy hétig ülnék és gondolkoznék rajta akkor sem tudnék így változtatni a maradékon:)
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!