Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki, mit főz naponta?

Ki, mit főz naponta?

Figyelt kérdés
A férjem imád enni de minden nap más ételt. Másnap nem szivesen eszi meg a tegnapi ételt. Honnan lehetne egyszerű de finom ételek receptjeit leszedni? VAgy van olyan oldal ahol normális hagyományos ételekből össze lehetne állítani egy heti menüt? De ha tud valaki jó összeállított heti menüt azt szivesen fogadom privibe is:) Sok receptes oldal van az interneten de mind olyan ételekkel amihez lehetetlen alapanyagot szezni vagy ha lehet nagyon drága.
2011. márc. 9. 16:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Valamivel több információ jó lenne, miket szerettek, mik azok az ételek, amiket nem.

Ha probléma az étrend összeállitása, akkor jó, ha heti értendeket tervezel. Nekem bevált módszer, hogy

vasárnap leves, húsétel, köritéssel és salátával,

hétfön rendszerint a maradékok - esetleg kicsit átvariálva,

kedden tésztás étel

szerdán fözelék feltéttel (nem szükséges húsos)

csütörtökön rizses vagy krumpli ételek

pénteken egytálétel, vagy tartalmas leves

szombaton meg valami húsmentes, vagy olyan saláta, ami zöldségekböl és sajtol/tojásból álló önálló fogás.


Ezeket variálva könnyebb elkezdeni tervezni: összeirod azokat az ételeket, amiket rendszeresen szoktál fözni csoportositva: levesek, hús-körités, fözelék-feltét, egytálételek. Ha kimondottan ilyen cimszavakkal keresgetsz, akkor sokkal több jót találsz az interneten is, mert nem annyira sok jön egyszerre.

Ismerökkel beszélgetve is kaphatsz ötleteket meg recepteket is.

De úgy is lehet, hogy az általatok kedvelt alapélemiszereket keresteted: pl. most elég kedvezöek a káposztafélék - ezeker kerestetve sok érdekes ´ßes változatos receptet találhatsz.


Itt csak akkor tudunk tippeket adni, ha legalább azt tudjuk, hogy mi NE legyen benne, illetve mi az, amit gyakrabban is szivesen esztek.

2011. márc. 9. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

H: leves, tészta

K: főzelék

Sz: büfékaja

Cs: ragu

P: hal, gomba

Szo: hüvelyes

V: teljes ebéd, leves, sült, köret, savi, süti

2011. márc. 9. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
2011. márc. 9. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Itt meg tudod nézni, hogy aznap miket föznek:


[link]


Egyébként is sok érdekes van ezen az oldalon, és nem mind drága vagy extra alapanyagokból készült.

2011. márc. 9. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igaz az lemaradt mit nem szeretünk.

Hát leves bármilyen lehet fözeléket nem igazán eszünk. Csak a burgonya és a sárgaborsó jöhet szóba. Sült az minden mennyiségben. Inkább hagyományos ételeket szoktam készíteni. Még most költöztünk össze szülőktől távol és nem igazán tudok változatos kajákat készíteni. Újakat is szeretnék kipróbálni de mind drága vagy beszerezhetetlen alapanyagokból kell készíteni.

2011. márc. 9. 17:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja levesekből is csak a húsleves, lebbencsleves, bableves, borsóleves amit szoktam készíteni. Ez nem sok:( És már unalmas.
2011. márc. 9. 17:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős! Tehát: ha főzöl pörköltet, és csak viszonylag kevés marad, akkor abból csinálj másnap, vagy harmadnap gulyáslevest (a pörköltet felhígítod vízzel, belefőzöl egy kis krumplit, zöldséget, petrezselymet, amikor ezek félig megfőttek, én fodros-kocka tésztával főzöm össze).

Ha egy kicsivel több marad, 2-3 nap múlva készíts pirított tarhonyát, a pörköltet melegítsd fel, és főzd össze a tarhonyával.

Másik alkalommal készíts közönséges krumplis-tarhonyát, és azzal főzd össze a pörkölt-maradékot.

Ha a pörkölt-maradékot hordós aprókáposztával főzöd össze, kész a húsos-káposzta tejföllel.


Ha nokedlit készítesz, csinálj annyit, hogy másnap még lehessen belőle tojásos-nokedli.

Ha hagymás törtkrumplit készítesz, csinálj belőle annyit, hogy elég legyen egy adag krumplis-tésztához.


A sülthús maradékot (ha soványhús) majonézes, tartáros francia-salátába bele kockázhatod.

Ha a sülthús-maradék egy kicsit kövérkésebb, kockázd össsze és csinálj belőle brassói aprópecsenyét.

2011. márc. 9. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló.

Rettenetesen jó ötleteid vannak. Nahát ha egy hétig ülnék és gondolkoznék rajta akkor sem tudnék így változtatni a maradékon:)

Köszönöm

2011. márc. 10. 06:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! A húsos káposztából ne felejtsd el: egy kevés rizst is tegyél hozzá. (Én ilyenkor külön főzöm meg a káposztát is és a rizst is, mivel a hús már puha, és csak összerotyogtatom őket.) További jó agyalást!
2011. márc. 10. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
nálunk is a pörkölt a menő, ezenkívül, pl. a vasárnapi sok leveszöldségből lehet vadas, aztán pl. egy ha csinálsz bolognait, és ha nem az összes paradicsomszószt/pürét használod fel, másnap esetleg paradicsomleves (bár ezt azt hiszem nem írtad), aztán pörköltből lehet rizses hús, székelykáposzta, hortobágyi (bár ez nem kifejezetten gyors kaja hétköznapra :D). Tegnap csináltam tésztalevest, abból a krumplival lehet tarhonyás krumpli, paprikás krumpli. Most hirtelen ennyi, pl. a húsleves levét használhatod másnap krémleveshez, de nem tudom szeretitek-e, vagy pl. a krumplipüréből csinálhatsz krokettet másnap, a száraz csirkehúsokból saláta, vagy átpirítod tepsiben, kapros joghurtos mártással nagyon finom, vagy a bolognait másnap jól megfokhagymázod, bele jénaiba, tetejére sűrű besamel,esetleg sajtkockák (amik már száradtak pl.), olyan fincsi rakott tészta, nyám :) még volt egy ötletem, de elfelejtettem, ha eszembe jut, megírom!
2011. márc. 10. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!