Nem jött fel az élesztőm, így igaz nem tehetem bele a fánk tésztájába?
Az nem baj ha beleolvad, csomómentesre kell feloldódnia.
Az a fura, hogy nem futott fel... mi lett végül az eredmény?
Legközelebb talán próbáld meg több cukorral.
Végük kidobtam, azóta szerencsére sikerült, már kel a tészta.
Elég kezdő vagyok még ebben a témában:-(
Nem tudom,hogy lehetett-e az a gond, hogy amikor beletettem a tejbe az élesztőt, utána mikróztam, hogy hamarabb felfusson?
au :S, igen az volt a gond... az élesztőgombák nagyon érzékenyek, az ideális hőmérséklet nekik a szobahőmérséklettől max. 40°C, a mikro pedig úgy működik, hogy nagy rezgésszámmal mozgatja a részecskéket, amik így felforrósodnak, a túlzott hő pedig megöli az élesztőgombákat
máskor tényleg csak langyos (ha beledugod a tiszta, száraz ujjad még csak meg se "csípje") legyen a tej és arra is vigyázz, hogy az élesztő ne érintkezzen sóval :)
Meg olajjal se, mert az is gátolja.
Én a tejet szoktam mikrózni, és utána teszem bele az élesztőt meg a cukrot. 6-7 perc alatt elkezd dolgozni, akkor már jó, ha látod, hogy buborékos, sistereg.. nem kell teljesen felfutnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!