Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütött már valaki palacsinta...

Sütött már valaki palacsinta zserbót?

Figyelt kérdés
Leírnád a receptet ide??
2011. márc. 5. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem sütöttem, de a neve alapján ilyen lehet.

Sütsz jó sok palacsintát, min. 20-at.

Aztán teszel az elsőre sárgabarack lekvárt és daráltdiót, majd rá a következőt és az utolsóig bezárólag szépen töltögeted (mint a zserbó lapokat, szépen egymásra). A legutolsót nemm kened meg, azt leöntöd csokival. hagyod megdermedni, hűtőben hagyod összérni, és utána tortaként szeletelhető.


Üdv!

2011. márc. 5. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:

Nálunk ezt rakott palacsintának hivják.

Dió.lekvár és igy tovább.tetejére csoki öntet.

2011. márc. 5. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Pont néhány napja olvastam a neten, de nem mentettem el, a gugli pedig nem találja...és én sem.Pedig még meg is jegyeztem, milyen jó a recept.Arra emlékszem, a tészta szódabikarbónás volt, és csak az egyik felét kellett megsütni, úgy lerakni.A többire pontosan nem emlékszem,de egy gyakorlott háziasszony bizonyára így már meg tudja sütni.Én legalábbis meg fogom próbálni.
2011. márc. 5. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem sütöttem, de nagyim szokott olyat csinálni, hogy babapiskótás palacsinta rózsaszín öntettel + emeletes palacsinta. :)
2011. márc. 5. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
100%

Ezt találtam:


Zserbó palacsinta


* 16 palacsintához/ 4 főre

* 10 dkg finomliszt

* 6 dkg dió

* 1 dl tejszín

* 1 dl tej

* 2 tojás

* 2 dkg nádcukor

* 2 dkg vaj

* a rétegezéshez:

* sárgabaracklekvár

* az öntethez:

* 10 dkg étcsoki (min. 60%)

* 1 dl víz

* 2 tk kakaópor (keserű, holland, nagyjából 6 gr)

* 2-3 ek nádcukor

* 1 dkg vaj


Először az öntet: kevés vízzel csomómentesre keverem a kakaóport, lehetőleg habverővel, majd hozzáöntöm a maradék vizet és felforralom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a darabokra tördelt csokit, a nádcukrot, hozzáadom a vajat, majd addig kevergetem, amíg a csoki fel nem olvad teljesen. (ha kell, visszateszem még a tűzre egy kicsit) Az öntet kész, ízlés szerint még lehet rajta édesíteni.


A tojások sárgáját kikeverem, lehetőleg habverővel a tejszínnel, tejjel, a liszttel, olvasztott vajjal, cukorral. Ha már csomómentes a tészta, hozzáadom a durvára vágott diót is. Félreteszem pihenni sütés előtt legalább 15 percre.


Közvetlenül a sütés előtt a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához forgatom.


Teflon serpenyőben további zsiradék hozzáadása nélkül bő evőkanálnyi adagokat téve mérsékelt láng fölött kisütöm a palacsintákat. A kanál hátával el lehet egyengetni a lepényeket, hogy csinosabbak legyenek.


Az összeállításnál a palacsintákat megkenem lekvárral, egymás tetejére rétegezem őket (4 palacsinta/ 1 torony), majd lelocsolom a csokiöntettel.

2011. márc. 5. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Megtaláltam a receptet!Az előbbiekben rosszul emlékeztem, a helyes lelőhely: Vidék íze magazin ez év márciusi száma.
2011. márc. 8. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a pontos receptet, erre gondoltam.
2011. márc. 8. 06:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Megsütötted? Milyen lett?
2011. márc. 11. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
megsütöttem, finom volt. de legközelebb sima palacsaintánál maradok. Köszi
2011. márc. 14. 15:38
 10/10 anonim válasza:
Kérlek írd meg, hogy a palacsintákat sütőben sütőd-e külön- külön, vagy a töltelékre merítesz a nyers masszából, és így nem ég meg az alja? Bocs, de ezt a receptet egyáltalán nem tudom értelmezni.
2012. máj. 14. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!