Sütött már valaki palacsinta zserbót?
Nem sütöttem, de a neve alapján ilyen lehet.
Sütsz jó sok palacsintát, min. 20-at.
Aztán teszel az elsőre sárgabarack lekvárt és daráltdiót, majd rá a következőt és az utolsóig bezárólag szépen töltögeted (mint a zserbó lapokat, szépen egymásra). A legutolsót nemm kened meg, azt leöntöd csokival. hagyod megdermedni, hűtőben hagyod összérni, és utána tortaként szeletelhető.
Üdv!
Nálunk ezt rakott palacsintának hivják.
Dió.lekvár és igy tovább.tetejére csoki öntet.
Ezt találtam:
Zserbó palacsinta
* 16 palacsintához/ 4 főre
* 10 dkg finomliszt
* 6 dkg dió
* 1 dl tejszín
* 1 dl tej
* 2 tojás
* 2 dkg nádcukor
* 2 dkg vaj
* a rétegezéshez:
* sárgabaracklekvár
* az öntethez:
* 10 dkg étcsoki (min. 60%)
* 1 dl víz
* 2 tk kakaópor (keserű, holland, nagyjából 6 gr)
* 2-3 ek nádcukor
* 1 dkg vaj
Először az öntet: kevés vízzel csomómentesre keverem a kakaóport, lehetőleg habverővel, majd hozzáöntöm a maradék vizet és felforralom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a darabokra tördelt csokit, a nádcukrot, hozzáadom a vajat, majd addig kevergetem, amíg a csoki fel nem olvad teljesen. (ha kell, visszateszem még a tűzre egy kicsit) Az öntet kész, ízlés szerint még lehet rajta édesíteni.
A tojások sárgáját kikeverem, lehetőleg habverővel a tejszínnel, tejjel, a liszttel, olvasztott vajjal, cukorral. Ha már csomómentes a tészta, hozzáadom a durvára vágott diót is. Félreteszem pihenni sütés előtt legalább 15 percre.
Közvetlenül a sütés előtt a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához forgatom.
Teflon serpenyőben további zsiradék hozzáadása nélkül bő evőkanálnyi adagokat téve mérsékelt láng fölött kisütöm a palacsintákat. A kanál hátával el lehet egyengetni a lepényeket, hogy csinosabbak legyenek.
Az összeállításnál a palacsintákat megkenem lekvárral, egymás tetejére rétegezem őket (4 palacsinta/ 1 torony), majd lelocsolom a csokiöntettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!