Gyors finom hipphopp süti? Leeeeecciii ;)
nagyon gyorssan elkeszitheto finom egyszeru es kulonleges alapanyagot nem igenylo sutit szeretnek...
ha van vmi ilyen recepted keerlek ird le olni tudnék egy jo receptert :D
koszonom szepen elore is!
kakóslepény.
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2,5 deci tej
10 dkg vaj
egy csom sütőpor
4 deka keserű kakópor.
1 tojás.
tojást, cukrot ,vajat kikeverni, hozzá a tejet és a sütőporos lisztet. végül a kakaót.
közepes tepsiben kb 40 percig, tűpróbáig sütni.
alatta jó, ha van sütőpapír.
porcukorral, vagy lekvárral is finom.
rászórt meggyel meg már extra finom.
nyaamm
asszem megmentettétek az életem :D
még valaki valami jo otlet?
( igen sutifuggo vagyok es lusta )
es egyenlore nem kover :D
Oké,hogy pihentetni kell és ez által nem olyan gyors,de megKlasszikus alapkeksz recept
Ez a keksz recept pihentetést igényel, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni a tésztát. A jó hír az, hogy a tészta akár 4 napig is eláll a hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a mélyhűtőben.
Hozzávalók
* 2 csésze liszt
* 1 csésze cukor
* 1/2 tk sütőpor
* 1/2 tk só
* 3/4 csésze puha vaj
* 1 nagy tojás
1.
Keverjük el a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban egy elektromos vagy kézi habverővel keverjük habossá a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk el alaposan. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük el egy sima tésztává.
2.
A tésztából alakítsunk egy kb 30x 4cm hengert, tekerjük be fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben minimum 4 órán át.
3.
Sütés előtt szeleteljünk ½ cm-es korongokat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4.
180 fokra előremelegített sütőben süssük a kekszeket 10 -15 percig, majd sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
5.
Tipp: A tésztát pihentetés után ki is lehet nyújtani, és sablonokkal ünnepi vagy kreatív formákat lehet szaggatni.
éri.
Variációk
A fenti receptek alap-kekszeket eredményeznek, amelyek, bár önmagukban is finomak, de érdemes módosítani vagy dekorálni. Íme néhány ötlet:
*
Mandulás keksz - a masszához adjunk 1/2 tk vanília kivonatot és 1/2 tk mandula kivonatot. A kekszeket tetejére nyomjunk egy mandula darabot
*
Gyömbér keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1 tk őrölt gyömbért és 1/2tk vanília kivonatot
*
Fahéjas keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1tk őrölt fahéjat és 1/2tk vanília kivonatot
*
Csokis keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1/2 csésze kakaóport és 1tk vanília kivonatot
*
Kókuszos keksz - a lisztes keverékhez adjunk 1/2 csésze kókusz reszeléket és 1 tk vanília kivonatot
*
Espresso keksz - adjunk a masszához 1/2tk vanília kivonatot és 1tk nescafét. Díszítsük csokimáz csíkokkal!
*
Citromos keksz - adjunk 1ek citrom kivonatot vagy reszelt citrom héjat és 1/2tk vanília kivonatot a masszához
Nekem ezek mindig beválnak.
próbáld ki nem kell sütni, csak mikrózni! És gyors!
Ha szereted a mákot. 15 dkg mákot felfőzöl kb 1,5-2 dl tejeben fahéjjal rummal ízesíted, 10 dkg cukrot, és 4 dkg lisztet raksz bele, majd hagyod kihűlni. 4 tojást kettéválasztasz a sárgája mehet a kihűlt mákmasszához a fehérjét kemény habbá vered. összekevered a habot a mákos cuccal, kivajazol üvegformát, vagy poharakat 3/4 megtöltöd és a mikróban kb 8-10 perc alatt megfő. Egy mákfelfújt lesz belőle. Öntetnek megy befőtt levét összekeverem csokipdingal amit nem kell főzni. 1 befőtt levéhez fél csomag pudinport+ hozzá a megy és ezzel öntöd le a felfújtat, lehet egy kis tejszínhabot is nyomni rá.
ez egy nagyon gyors és egyszerű recept, vanília fagyival és tejszínhabbal maga a tökély:)
TOSZKÁN CSOKITORTA
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 10 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 db tojás, egy deci rum.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát vagy sütőpapírt teszünk bele.
A vajat es a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk.
A cukrot és a tojásokat jó habosra keverjük, belerakjuk a lisztet, és fehéredésig verjük. Ezután óvatosan belecsorgatjuk a megolvasztott csokis vajat és hozzáadjuk a rumot.
Formába öntjük, és mehet a sütőbe. A sütési idő kb. 35 -45 perc.
Tűpróba, de a közepe egy picit krémes marad. Amikor sül, már az elején kicsit „égett” szaga lesz, de nem kell megijedni, nem ég oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!