Hogyan kell tejből és lisztből vastag pépet főzni?
De mihez kell? Krémhez? Mind1. 0,5 tejből kiveszel annyit , hogy 5-6 kanál lisztet tudjál elkeverni,a maradékot oda teszed melegedni, és amikor annyira meleg akkor bele töltöd a lisztes tejet+ cukrozod izlés szerint. Folyamatosan kavarod, amig jó sűrű lesz. Aztán mikor kihűlt bele kavarsz 250gr Ráma margarint, és izesited mailyenre szeretnéd.
Nem tudom, hogy jól értelmezteme kérdésedet.
Köszönöm szépen! Ehhez a recepthez kell a krémjéhez.
HÓFEHÉRKE SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalakáli
1 citrom reszelt héja.
Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:
Vagdalt dióbél.
Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!