Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tejből és lisztből...

Hogyan kell tejből és lisztből vastag pépet főzni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:

De mihez kell? Krémhez? Mind1. 0,5 tejből kiveszel annyit , hogy 5-6 kanál lisztet tudjál elkeverni,a maradékot oda teszed melegedni, és amikor annyira meleg akkor bele töltöd a lisztes tejet+ cukrozod izlés szerint. Folyamatosan kavarod, amig jó sűrű lesz. Aztán mikor kihűlt bele kavarsz 250gr Ráma margarint, és izesited mailyenre szeretnéd.

Nem tudom, hogy jól értelmezteme kérdésedet.

2011. febr. 25. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ehhez a recepthez kell a krémjéhez.

HÓFEHÉRKE SÜTEMÉNY



Hozzávalók:


50 dkg finomliszt


1 egész tojás


10 dkg vaj vagy 1 dl olaj


10 dkg porcukor


1 dl tej


1 mokkáskanál szalakáli


1 citrom reszelt héja.



Krém:


Fél l tej


4 halmozott evőkanál liszt


30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,


25 dkg porcukor


2 csomag vaníliás cukor.



Tetejére:


Vagdalt dióbél.



Elkészítés:


A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.


A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.


Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

2011. febr. 25. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Ok. akkor úgy kell, csak azokkal az arányokkal amit ír a recept. A lényeg, hogy amig forró a tej akkor öntsd hozzá a lisztes tejet, és gyorsan kavarjad, ha van habverőd akkor azzal is kavarhatod, vhogy ne égjen oda az alja.
2011. febr. 25. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm sokat segített! :)
2011. febr. 25. 13:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2011. febr. 25. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt még szeretném hozzáfűzni, hogy a langyosra kihűtött krémhez kell hozzátenni a margarint és habosra keverni. Akkor lesz jó kemény a krémed.
2011. febr. 25. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!