Hogy kell elkészíteni a spenótfőzeléket kefírrel sűrűsítve?
A lisztes habarás adja meg az ízét (szerintem), de az egyik barátnőm is fogyókúrázik és ő keményítővel sűríti, és nagyon kevész vajon pirítja. Ő imádja, azt mondja neki jobban bejön, mint a sima habarású spenót.
Kevés vajon megpárolod a spenótot, bele nyomod a fokhagymát, majd a kefíres keményítő.
Jóétvágyat :)
Én nem diétázom, csak szimplán nem tudok habarást meg rántást készíteni, meg különben is: fehér lisztet csak palacsintához használok. Szóval én így készítem:
1 közepes fej hagymát megpirítok (pici cukorral), egy másik lábasban meg felteszem a 2 csomag mirelit spenótot. Amikor már "olvadozik", hozzákeverem a vöröshagymát. Közben elkezdek krumplit főzni. (Kb. fél kg). Közben sózom, borsozom a spenótot, belereszelek kb. 5 gerezd fokhagymát. Aztán keverek bele 1-2 kisdoboznyi tejfölt. közben megfő a krumpli és azt összetöröm, egy kis tejjel félig-meddig pürésítem (nem folyósra, mert ezzel sűrítem a spenótot). Aztán a krumplit hozzákeverem a spenóthoz, és pont jó sűrű lesz :) A gyerekem egyik kedvenc étele! :)
Uhh, ez aztán változatos! :)
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!