Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell főzni a...

Mennyi ideig kell főzni a sertésmájból a pörköltet?

Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Sokan rövíd ideig pirítják de előfordul náluk hogy véres marad a közepe.Én pld nagyon sokáig főzöm mert egy idő után kemény lesz akkor már nem lehet enni mert rágós lesz és tovább főzve puhul és másfél két óra múlva porhanyós lesz.
2011. febr. 23. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nem főzőm másfél -2 óráig..Az nagyon sokáig tart.

Nem is pirítom meg előtte a májat.

Én így csinálom.

Sok hagymát rakok a fazékba,és amíg üveges nem lesz addig csíkokra vágom a májat.Majd amikor már jó a hagyma pirospaprikát szórok,és beleteszem a májat,Felengedem annyi vízzel ,hogy épp ellepje,majd fedőt rá,és közepes tűzön főzöm tovább,Időnként fakanállal ellenőrzöm,hogy mennyire puha a máj.(Ha már fakanállal szét tudom aprítani akkor puha) Ha puha a máj akkor elzárom,és kész.Nem sózom mert a só miatt is kemény lehet.Majd mindenki utólag besózza.Általában fél vagy háromnegyed óra alatt kész is van...

2011. febr. 23. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,úgy jártam el mint a kedves második válaszoló,és pirított tarhonyát csináltam hozzá.
2011. febr. 23. 15:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!