Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkezdeni a főzést?

Hogyan kell elkezdeni a főzést?

Figyelt kérdés
Még nem tudok főzni, amit szégyellek is de szeretném elkezdeni.
2011. febr. 20. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Kigondolod mit főzöl, bevásárolsz, megmosod a kezedet, követed a recept utasításait, nagyjából így.
2011. febr. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Fogsz egy receptes könyvet, vagy a neten keresel valami egyszerű receptet, amihez kevés dolog kell, amúgy is jelölni szokták, hogy mi számít egyszerűbbnek, könyvekben is. Én jobban ajánlom, hogy könyvet vegyél, mert a netre némelyek olyan barom dolgokat tesznek fel, hogy hihetetlen. Múltkor muffint sütöttem, netes receptből, de a hozzávalókból kihagyták a tejet, és anélkül egy szilárd massza lett a tészta, csak hát persze tapasztalatból tudtam, hogy mi hiányzik, és hogy mennyi kell bele.

Szóval inkább egy könyvet vegyél.

Válaszd ki a receptet, írd fel, hogy mi kell hozzá, és menj boltba. Vedd meg a hozzávalókat, aztán tényleg csak annyi, hogy kövesd az utasításokat. Ha valami elsőre nem sikerül, vagy nem érted, mit akar tőled a recept, akkor kérdezd meg valakitől, aki jártas a főzésben. Pl. én először nem tudtam, hogy kell habarni. Sőt, először nem tudtam, mi az a habarás, aztán amikor rájöttem, akkor meg mindig csomós lett a tejföl a főzelékben, akkor mondták, hogy először hozzá kell keverni egy kicsit a zöldség levéből a tejfölhöz, utána lehet hozzáadni a főzelékhez, ezt hívják hőkiegyenlítésnek. Így nem csapódik ki.

2011. febr. 20. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Válassz gyerekeknek íródott szakácskönyvet. Nem szégyen abból tanulni. Azokban lépésről lépésre le van írva minden, és nincsenek benne félreérthető szakszavak, de ha mégis azt elmagyarázzák.
2011. febr. 20. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
No salty.hu 5-10 perces kaják.
2011. febr. 20. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
2011. febr. 20. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként kell olyan szakácskönyv, vagy netes oldal, ahol részletesen leírják, mi a rántás, habarás, mert a legtöbb recept csak leírja, hogy csináld meg, és kész. :)


Aztán kezded az egyszerűbb kajákkal, mint a túrós tészta. Mire rájössz, hogy azt is lehet rontani, ha túlfőzöd a tésztát, vagy elsózod, jöhet a második lépés.

A legtöbb házias "menzakaját" nem nagy kunszt megfőzni szakácskönyvből, csak gyakorolni kell.

Főzelékek, pörköltek, sültek, levesek, nem olyan nehéz ám, ha követed a leírást. :)


Nekem a fozniakarok.hu a kedvenc oldalam, mert videós receptek is vannak.

2011. febr. 20. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Kezd az olasz konyhával. Egyszerű, jólérthető receptek és mellesleg nagyon finomak!
2011. febr. 21. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!