Hogyan kell elkezdeni a főzést?
Fogsz egy receptes könyvet, vagy a neten keresel valami egyszerű receptet, amihez kevés dolog kell, amúgy is jelölni szokták, hogy mi számít egyszerűbbnek, könyvekben is. Én jobban ajánlom, hogy könyvet vegyél, mert a netre némelyek olyan barom dolgokat tesznek fel, hogy hihetetlen. Múltkor muffint sütöttem, netes receptből, de a hozzávalókból kihagyták a tejet, és anélkül egy szilárd massza lett a tészta, csak hát persze tapasztalatból tudtam, hogy mi hiányzik, és hogy mennyi kell bele.
Szóval inkább egy könyvet vegyél.
Válaszd ki a receptet, írd fel, hogy mi kell hozzá, és menj boltba. Vedd meg a hozzávalókat, aztán tényleg csak annyi, hogy kövesd az utasításokat. Ha valami elsőre nem sikerül, vagy nem érted, mit akar tőled a recept, akkor kérdezd meg valakitől, aki jártas a főzésben. Pl. én először nem tudtam, hogy kell habarni. Sőt, először nem tudtam, mi az a habarás, aztán amikor rájöttem, akkor meg mindig csomós lett a tejföl a főzelékben, akkor mondták, hogy először hozzá kell keverni egy kicsit a zöldség levéből a tejfölhöz, utána lehet hozzáadni a főzelékhez, ezt hívják hőkiegyenlítésnek. Így nem csapódik ki.
Elsőként kell olyan szakácskönyv, vagy netes oldal, ahol részletesen leírják, mi a rántás, habarás, mert a legtöbb recept csak leírja, hogy csináld meg, és kész. :)
Aztán kezded az egyszerűbb kajákkal, mint a túrós tészta. Mire rájössz, hogy azt is lehet rontani, ha túlfőzöd a tésztát, vagy elsózod, jöhet a második lépés.
A legtöbb házias "menzakaját" nem nagy kunszt megfőzni szakácskönyvből, csak gyakorolni kell.
Főzelékek, pörköltek, sültek, levesek, nem olyan nehéz ám, ha követed a leírást. :)
Nekem a fozniakarok.hu a kedvenc oldalam, mert videós receptek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!