Hogyan kell elkezdeni a barátság süteményt csinálni?
írjatok le mindent róla.
köszi. (:
Barátság-sütemény
Az ajándékba kapott kovászt tedd műanyag, porcelán vagy üveg tálba. Fémhez nem érhet a kovász, ezért használj fa- vagy műanyag kanalat a keveréshez. A kovászt nem szabad hűtőbe tenni, a tálat ne zárjuk le, csak takarjuk le kendővel, fedővel
Tennivalók:
Hétfő Tegyél a kovászhoz 2,5 dl cukrot
Kedd Tegyél a kovászhoz 2,5 dl felforralt, majd lehűtött tejet
Szerda Tegyél a kovászhoz 2,5 dl lisztet
Csütörtök Keverd össze a kovászmasszát
Péntek Tegyél 2,5-2,5 dl cukrot, tejet és lisztet, mint korábban
Összekeverés után a kovászt négy részre osztjuk, három részt továbbadunk három barátunknak, a negyedik részből készítjük el a süteményünket.
A sütés előtt még hozzáadandók:
½ kávéskanál szódabikarbóna,
1 db tojás,
2 dl olaj,
½ csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
2,5 dl liszt,
ízlés szerint csokoládé (apró darabokra vágott) és mazsola, vagy friss, esetleg aszalt gyümölcs.
Javaslat: Lehet a tésztához ¼ kg túrót is keverni, amit előzőleg villával összetörünk, és hozzáadtunk 1 tojást és egy csomag vaníliás cukrot. A tészta így könnyebb, lazább, piskótaszerű lesz. A félbevágott tésztába tehetünk lekvárt, krémet, vagy a tetejére készíthetünk csokoládémázat is.
Kivajazott-lisztezett tepsiben 180 fokon sütjük ki, kb. 20-25 percig.
Hátha érdekel valakit. Jó rég írtak ide.
" Alapkovászt " senkitől nem kaptam. Én készítettem a kezdőt is.
Csavaros tetős 7,2 dl befőttes üvegbe, 2 evőkanálnyi : cukor-liszt és tej, elkevertem.
Reggel és este rá tudtam nézni, pótoltam 1 evőkanálnyi cukor-liszt és tejjel. Újból elkevertem. ( kb 12 óránként )... Meleg helyen tartani.
Kanalasfánk / majdnem nokedli sűrű. Szalad le a kanálról nekem. Fényes / selymesnek is mondható. ( fém teáskanál van benne, zárni tudom. valahol írták : fémmel ne érintkezzen )
A hozzávalók tetszés szerint. Vaniliás cukor, mazsola, dió, mák.
Többféleképp ugrottam már neki. Elfogyott még mindig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!