Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkezdeni a...

Hogyan kell elkezdeni a barátság süteményt csinálni?

Figyelt kérdés

írjatok le mindent róla.

köszi. (:

2010. szept. 18. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Barátság-sütemény

Az ajándékba kapott kovászt tedd műanyag, porcelán vagy üveg tálba. Fémhez nem érhet a kovász, ezért használj fa- vagy műanyag kanalat a keveréshez. A kovászt nem szabad hűtőbe tenni, a tálat ne zárjuk le, csak takarjuk le kendővel, fedővel

Tennivalók:

Hétfő Tegyél a kovászhoz 2,5 dl cukrot

Kedd Tegyél a kovászhoz 2,5 dl felforralt, majd lehűtött tejet

Szerda Tegyél a kovászhoz 2,5 dl lisztet

Csütörtök Keverd össze a kovászmasszát

Péntek Tegyél 2,5-2,5 dl cukrot, tejet és lisztet, mint korábban

Összekeverés után a kovászt négy részre osztjuk, három részt továbbadunk három barátunknak, a negyedik részből készítjük el a süteményünket.

A sütés előtt még hozzáadandók:

 ½ kávéskanál szódabikarbóna,

 1 db tojás,

 2 dl olaj,

 ½ csomag sütőpor,

 1 csomag vaníliás cukor,

 2,5 dl liszt,

 ízlés szerint csokoládé (apró darabokra vágott) és mazsola, vagy friss, esetleg aszalt gyümölcs.

Javaslat: Lehet a tésztához ¼ kg túrót is keverni, amit előzőleg villával összetörünk, és hozzáadtunk 1 tojást és egy csomag vaníliás cukrot. A tészta így könnyebb, lazább, piskótaszerű lesz. A félbevágott tésztába tehetünk lekvárt, krémet, vagy a tetejére készíthetünk csokoládémázat is.

Kivajazott-lisztezett tepsiben 180 fokon sütjük ki, kb. 20-25 percig.

2010. szept. 20. 11:09
 2/7 A kérdező kommentje:
És ha nincs alapom?? Amit adnának?? Én nem tudom elkezdeni valahogy??
2010. szept. 22. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát sajna abban nem tudok segíteni. Pont ez a lényege, hogy valakitől az alapot kapni kell. Mert amúgy egy átlagos piskótaszerű tészta lesz belőle. Ha nincs alapod, amit kaptál valakitől, akkor már elvesztette az értelmét. Te szeretnél elindítani egy láncot? Vagy csak sütni szeretnél egy barátságsüteményt? Mert az szimplán egy piskóta, nincs benne semmi extra. A kezdéshez nincs ötletem, de ha nagyon kéne valamit mondanom, egy kis langyos tejben futtatott élesztő lehet. Aztán amikor megsütötted 2-3 dkg
2010. okt. 1. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Szóval folytatom ... tehát az előző üzenetem végéről felejtsd el a "tejet", meg hogy "ha megsütötted". Előről kezdem. Kb. 2-3 dkg élesztőt morzsolj össze, és tegyél rá egy tálkában egy evőkanál kristálycukrot. Ezt kevergesd és csodák csodájára el fog folyósodni az élesztő. Tehát nem kell hozzá tej, ment ahogy azt sokan csinálják (és csináltam én is). Szerintem ez a tejfölszerű valami (nevezzük kovásznak) kezdheti a láncot. A 2-3 dkg csak saccolás az eredeti teljes mennyiségű tésztához, amit még sütés előtt persze el kell negyedelned és csak a negyedét sütöd Te meg. Sok sikert hozzá! Zsuzsi
2010. okt. 1. 09:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de inkább szerintem akkor nem próbálkozok vele.:)
2010. okt. 2. 10:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Hátha érdekel valakit. Jó rég írtak ide.

" Alapkovászt " senkitől nem kaptam. Én készítettem a kezdőt is.

Csavaros tetős 7,2 dl befőttes üvegbe, 2 evőkanálnyi : cukor-liszt és tej, elkevertem.

Reggel és este rá tudtam nézni, pótoltam 1 evőkanálnyi cukor-liszt és tejjel. Újból elkevertem. ( kb 12 óránként )... Meleg helyen tartani.

Kanalasfánk / majdnem nokedli sűrű. Szalad le a kanálról nekem. Fényes / selymesnek is mondható. ( fém teáskanál van benne, zárni tudom. valahol írták : fémmel ne érintkezzen )

A hozzávalók tetszés szerint. Vaniliás cukor, mazsola, dió, mák.

Többféleképp ugrottam már neki. Elfogyott még mindig...

2016. jan. 22. 14:29
 7/7 anonim ***** válasza:
www.tutireceptek.hu/baratsag-kenyer-10-napos‎
2016. jan. 22. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!