Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumplit szeretnék...

Rakott krumplit szeretnék csinálni, de nem bírja a gyomrom a kolbászt (mindig rosszul vagyok tőle, ha eszem), mivel helyettesíthetem?

Figyelt kérdés
2011. febr. 20. 08:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Mi mindig virslivel csináljuk, nem szeretjük kolbásszal.

A rétegek közé pedig nem csak tejfölt, hanem egy kis reszelt sajtot is szoktunk szórni, remekül összesül.


A legújabb "divat" a kolléganőknél, hogy nem főzik meg a krumplit, csak vékonyra karikázzák nyersen, úgy rakják bele a tepsibe, rétegezik kolbásszal, tojással, tejföllel, és egy icipici tejet öntenek alá. Azt mondják, így jobban beszívja a zsírt meg az ízeket a krumpli, sokkal finomabb.

Még nem próbáltam, úgyhogy nem tudom, így jobb-e a gyomornak, de az ízlelőbimbóknak sokak szerint igen. :)

2011. febr. 20. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
virslivel helyettesítsd
2011. febr. 20. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:

" hogy nem főzik meg a krumplit,"


Nem sok okosság van benne! A tojás meg van főve és a krumpli miatt szarrá kell sütni, nem sok értelme van.

2011. febr. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
85%
Hadd ajánljak valamit, amit az előttem szólók közül még senki nem írt le! Ez pedig a gabonakolbász! Ugyanolyan finom, zamatos, magyaros fűszerezésű, mint a rendes kolbász; csak az nincs benne, amitől rosszul leszel: az állati szalonna és zsír. Ezt növényi olajjal készítik, a jól ismert magyaros fűszerekkel gabonaszemekből.Bioboltokban vagy nagy szupermarketekben árulják, nem drága, sőt kicsit olcsóbb, mint a jó minőségű kolbász.A Múzeum krt-i bioboltban mindig van, nálunk vidéken is kapható, az Auchanban is tudtunk már venni.Reggelire, vacsorára barna kenyérrel, zöldségekkel is nagyon finom, szemesbablevesbe a legjobb, mert füstölt, és visszaadja a füstölt csülök aromáját zsír és koleszterin nélkül. 100-szor jobb, mint a virsli, amibe aztán mindent beledarálnak..Nem kérek az ipari szalonnából, sertésbőrkéből stb! Egy hátránya van a gabonakolbásznak:nem szeletelhető rendesen, főzéskor, sütéskor szétesik, de minket ez nem zavar.Nekem a sima a legjobb, de van csicseriborsós stb..Próbáld ki, annyit megér!!
2011. febr. 20. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Huuu köszönöm,mindenképp megnézem az auchanban,én amúgy is egészségesen táplálkozom a fűszereket is csak bióboltban veszem,de a férjemet még nehéz rávenni ezekre.De amit nem lát:-)....
2011. febr. 20. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!