Valami egyszerű sütirecept valakinek?
Holnap megyek mamikámékhoz látogatóba,meg hát a szülinapját,és névnapját ünnepelni. Nem vagyok egy nagy bajnok sütésben,de nem akarok üres kézzel menni. Valami egyszerű,de finom sütireceptnek nagyon örülnék. Előre is köszi!
25/N
Kocka alakú háztartási kekszet rajk egy tálcára szorosan egymás mellé. Kendd meg csoki pudinggal. Tetejére következő sor keksz, megkenve vanília pudinggal. Ha akarod lehet még következő sort is ... A legvégén a külsejét és a tetejét is megkened. Holnapra a krémtől átpuhul az egész, és ott tudod kockákra szelni, ahol a kekszek egymás mellé érnek.
Díszités: vagy csoki-reszelék, vagy kókusz-reszelék. Attól függ, hogy melyik pudinggal kented a tetejét. Esetleg minden kocka tetejére (majd tátalás előtt) vagy egy szem meggy, vagy egy kis tejszínhab.
Ha ma összerakod, holnapra tökéletes lesz.
Szia. Van egy kedvenc receptem ami szinte minden alkalomkor sikert aratot, nem is kell sütni, és gyönyörű szép.
Hozzávalók:
-4dl habtejszín
-fél kg túró
-krémtúró vaniliás (ízlés Szerint)
-2 zsacskó dr.Otker zseléfix
-cukor
-citromhéj
-gyümölcs
-piskóatekercs
Fogsz egy mély tálat, én leveses tálat szoktam használni.
kibéleled folpackkal. 1 centis karikákra vágod a babapiskótát, és körben az oldalát kirakod.
A felvert tejszínhabot, túrókat,cukrot, citromhéjat, ás a zseléfixet összekevered. A felét belerakod a piskóta tekercsel kibélelt tálba. Rakhatsz 1 réteg gyümölcsöt is bele, de akár el is lehet hagyni. DE mikor felvágják jól mutat. Tehát bele az összes krém aljára még szeletelt tekercs. Egy kicsit érdemes a tálat meg ütögetni, hogy a krém kitöltse a tekercsek közti rést. 1 nap hűtő. Másnap kiborítod egy tányérra. ennyi. Könnyű, finom, és nagyon mutatós.Én mindent a Lidl-ben szoktam hozzá venni. VAn kész piskótatekercsük ami le van csurgatva csokival, még szebb tőle, illetve van kis vödrös krémtúrójuk kb fél kg-os.
Hát ha nem vagy gyakorlott, akkor egy egyszerű sütőporos receptet ajánlok, a hozzávalókat összeöntöd a tálba, habverővel jól elkevered, és ennyi. Esetleg mazsolát szórhatsz bele, vagy meggyet, hogy feldobd egy kicsit, már ha szeretitek ezeket (én nem):)
Én általában fele ennyi tojást teszek bele, de kimérem, hogy hány deci/gramm és a másik felét tejjel pótolom.
Természetesen kockára vágom (nem fenyőfa alakúra szurkálom).
Gyorsan megy és egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!