Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a bécsi kocka...

Hogy készül a bécsi kocka nevü sütemény?

Figyelt kérdés
arra a sütire gondolok amit a cukrázdában lehet kapni dios fehér kocka és egy csoki korong van a tetején
2009. febr. 13. 07:16
 1/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Állítólag így:

Hozzávalók:

tésztához:

50 dkg finomliszt,

20 dkg főtt áttört burgonya (tisztán mérve),

15 dkg porcukor,

13 dkg zsír,

1 tojás,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vaníliás

cukor,

töltelékhez:

2 dl tej,

30 dkg dió,

20 dkg cukor,

egy-két evőkanál rum,

tetejére porcukor.

A tésztát összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk belőle. A tejben a cukrot

felolvasztjuk, megfőzzük benne a darált diót és rummal ízesítjük. A két

világosra sült lapot ezzel a krémmel töltjük meg. Tetejét meghintjük

porcukorral és kockákra vágjuk. Inkább csak frissen jó.

2009. febr. 13. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

barna linzertészta: 10 dkg porcukor

20 dkg vaj(liga)

30 dkg liszt

olajos magvak

ezeket mennyiség szerint növelheted


krém:rumos-diós vajkrém

Barna linzertésztából 2 lapot sütünk.5-6 mm-es.Még melegen a tetőt 6x6-os kockákra szeleteljük.Az alsó lapra rumos-diós vajkrémet kenünk.Ráhelyezzük a felszeletelt tetőket.A tetőkre is krémet nyomunk, negyed vagy fél pörkölt dióval díszítjük.Dermesztjük, szeleteljük, porcukrozzuk.

Kellemes sütést kívánok!

2009. febr. 13. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!