Hogy készül a bécsi kocka nevü sütemény?
Szia!
Állítólag így:
Hozzávalók:
tésztához:
50 dkg finomliszt,
20 dkg főtt áttört burgonya (tisztán mérve),
15 dkg porcukor,
13 dkg zsír,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás
cukor,
töltelékhez:
2 dl tej,
30 dkg dió,
20 dkg cukor,
egy-két evőkanál rum,
tetejére porcukor.
A tésztát összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk belőle. A tejben a cukrot
felolvasztjuk, megfőzzük benne a darált diót és rummal ízesítjük. A két
világosra sült lapot ezzel a krémmel töltjük meg. Tetejét meghintjük
porcukorral és kockákra vágjuk. Inkább csak frissen jó.
barna linzertészta: 10 dkg porcukor
20 dkg vaj(liga)
30 dkg liszt
olajos magvak
ezeket mennyiség szerint növelheted
krém:rumos-diós vajkrém
Barna linzertésztából 2 lapot sütünk.5-6 mm-es.Még melegen a tetőt 6x6-os kockákra szeleteljük.Az alsó lapra rumos-diós vajkrémet kenünk.Ráhelyezzük a felszeletelt tetőket.A tetőkre is krémet nyomunk, negyed vagy fél pörkölt dióval díszítjük.Dermesztjük, szeleteljük, porcukrozzuk.
Kellemes sütést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!