A habosmákos nevű sütemény habja miből készül? Ha lehet receptet is írjatok
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 ek.zsír (vagy margarin),pici só, 1/2 cs. sütőpor,1 e.tojás,tej
töltelék: 20 dkg mák darálva,ízlés szerint édesítve cukorral,l cs.vaníliás cukor.
tetejére:3 t.fehére ísz.cukorral habbá verve
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel,hogy a tészta összeálljon és jól gyúrható legyen.Elnyújtjuk,majd zsírozott,lisztezett tepsibe rakjuk,majd rásimítjuk a főzött máktölteléket.Ha félig megsült,a 3 tojás fehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük,majd rásimítjuk a mákra.Végül készre sütjük (amíg a hab kissé rózsaszínű nem lesz).
Tanácsok:
A sütőben hagyjuk kihűlni,mert különben összeesik a hab.Készíthetünk hasonló módon habos-túrós süteményt is.
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 4 tojás sárgája
# 10 dkg cukor
# 10 dkg zsír
# kevés tej
# 1 csomag vaníliás cukor
# 25 dkg liszt
# 1 csomag sütőpor
# Máktöltelék:
# 25-40 dkg darált mák
# 5 evőkanál porcukor
# 3 méretes alma reszelve
# Hab:
# 4 tojásfehérje
Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a zsírral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a kevés tejet és a vaníliás cukrot, lisztet és a sütőport. Összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 1,5 cm), sütőbe tesszük. Mikor a tészta pirulni kezd, rátesszük a máktölteléket (a darált mákot, a reszelt almát és a cukrot összekeverjük). Zovább sütjük kb. 30 percig. A tojások fehérjét és a porcukrot gőz felett kemény habbá verjük. A habot aztán a töltelék tetejére simítjuk, visszatoljuk a sütőbe, ezt rá kell szárítani a süteményre (vegyük vissza a hőmérsékletet a sütőben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!