Nagyon finom, egyszerű rizskoch receptet írnátok?
Hozzávalók:
25 dkg rizs
8 dl tej
2 dl víz
10 dkg sütőmargarin
3 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
6 tojás
édesítőszer (vagy 4-5 evőkanál cukor)
mazsola
Elkészítés:
Egy lábosba öntjük a tejet, a vizet, a rizst, és alágyújtunk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt (vagy cukrot) és a mazsolát. (A mazsolát nem kell előre beáztatni, mert ha együtt főnek, tökéletesen meg fog puhulni.) Mikor elkezd forrni, fedőt teszünk rá, és takarékra vesszük a tüzet. Fontos, hogy olykor keverjük meg, nehogy leégjen!
Amíg elkészül a rizs, pont van időnk elkészíteni a tojásos krémet. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a sütőporral, a citromhéjjal, esetleg egy kis édesítővel/cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük (esetleg adhatunk hozzá egy kanál vizet is, hogy keményebb legyen). Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
Amikor a tejberizs kész, felszívta az összes tejet, levesszük a tüzről, és beletesszük a margarint, majd hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához. Jó alaposan elkeverjük, ekkor még - ha szükséges - lehet édesíteni. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan átforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Körülbelül 6-8 személyes adag lesz.
Megjegyzés:
Tálaláskor lehet rá szörpöt, lekvárt, porcukrot tenni, de én legjobban önmagában szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!