Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brokkolikrémlevest szeretnék...

Brokkolikrémlevest szeretnék késziteni, de nincsen alaplém. Van olyan receptettek amihez nem kell alaplé?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy leveshez sem kötelező az alaplé. Háztartásban legtöbbször nincs is. Ha akarod, felfőzöl 2-3 dcl vizben 2 db leveskockát és kész az alaplé. Esetleg vegetát. Most majd jönnek az okosságok, hogy nem egészséges a leves kocka, de ne higgy senkinek. Finom, és más amiket megetetnek velünk, sokkal egészségtelenebb. Ne itt kezdjük a bio étrendet.
2011. febr. 12. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Én soha nem használtam se alaplét, se vegetát, se leveskockát, hanem füszereket (NEM füszerkeverékeket, mert azok sem jobbak a leveskocka és társainál) - és soha nem volt iztelen még, amit föztem.

Egyébként meg az elég hülye érv a vegeta/leveskocka stb MELLETT, hogy sok más is egészségtelen. EZ kb ugyanaz, mintha ahhal az indokkal, hogy a csapvizben sok minden van, ami nem belevaló, és ezért nem egészséges, öntenék a poharadba egy kis trágyalét, mert eddig sem volt tiszta.

Persze, hogy sok mindent megetetnek az emberekkel, ami nem jó, de ez nem ok arra, hogy még több mocskot tegyünk ezen kivül saját magunk még az ételekbe. Az meg, hogy nem használsz ilyen vegyszereket, még igen messze van a bió-témától. HA friss alapanyagokat használ valaki (nyers zöldség, nem elökészitett hús, stb), akkor azért már elég sok tartósioszert meg hasonlót kiiktat.

2011. febr. 12. 11:43
 3/6 A kérdező kommentje:

megpróbálom leveskockával.

köszi:)

2011. febr. 12. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Na mit mondtam? az ilyen kérdés vonzza az okos tojásokat, mint legyet a légypapír. De jól döntöttél! Használj nyugodtan leves kockát, és légy boldog, ne úgy mint a fenti, egészségéért állandóan aggódó savanyú uborka.
2011. febr. 14. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:

"légy boldog, ne úgy mint a fenti, egészségéért állandóan aggódó savanyú uborka"

EBben tévedsz, nem vagyok az egészségéért aggódó savanyú uborka, hanem igenis boldogan élek, mégha figyelek is arra, hogy feleslegesen ne egyek mérgeket - éppen ezért fözök saját magam a családomnak, ök pedig örömmel eszik a finomabnál finomabb ételeket.

2011. febr. 14. 18:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Gordon 'fucking' Ramsay ajánlása:

Fogod a brokkolit, sima sós vízben megfőzöd. Aztán a brokkolit beleteszed egy turmixgépbe, és egy nagyon keveset beleöntesz a főzővízből, és teszel mellé kis tejszínt. Ha túl sürü lenne, akkor még néhány kanál főzővíz, de csak óvatosan, mert ha túl híg, akkor mivel sűríted?

Ezt abban a műsorában ajánlotta, ahol puruttya éttermeket próbál gatyába rázni. A recept előnye, hogy 'bolondbiztos' vagyis gyakorlatilag elronthatatlan. Emellet a legolcsóbb, és egyben leggyorsabb módszer. Semmi fűszer, semmi sűrítő eljárás. Nyilván a Hell's Kitchen-ben erre azt mondta volna, hogy ez nem főzés, nem konyhaművészet. De ha nem akarsz gasztro-mágus lenni, csak egy finomat akarsz enni, akkor ez egy egyszerű és finom megoldás.

2011. febr. 20. 16:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!