Tócsit szeretnék csinálni ebédre, de nem igazán emlékszem a receptre, olyan rég csináltam már?
Az Tócsni :))
Szerintem ne rakj a tésztába tejfölt,mi nem szoktunk,finom szokott lenni!!De ahogy érzed,próbáld ki így is-úgy is!!
Írd meg milyen lett!! :D:D
Na, ahány embert megkérdezel, annyiféle nevet és receptet fogsz hallani!
Ez pont egy olyan kaja, amit rengetegféleképpen hívnak és mégtöbb féleképpen csinálják :)
Én nem teszek bele tejfölt.
De bárhogy csinálod, nemigen lehet elrontani :)
Na igen, egyszer a csoporttársaimmal összeszedtük, ki milyen néven ismeri, 10 különböző elnevezés lett :) Nálunk pl. pacsninak hívják.
www.mindmegette.hu - itt rá tudsz keresni - tócsni, tócsi, burgonyafánk, lapcsánka, krumplislepény, pacsni néven próbálkozz :) (Hirtelen ennyi jutott az eszembe, de még van)
Nálunk (Hevesben) macok a böcsületes neve.
Reszelt krumpli,só, bors, fokhagyma, liszt.
Serpenyőben ZSÍRON sütve. Ipari mennyiséget tudok enni.
A nyáron ettem a tóparton olyat, hogy bogyiszlói paprika volt a fentieken kívül belegyalulva. Szuper volt, isten áldja Oláh Zoli Bátyámat, aki sütötte!!
Én így készítem (nálunk berét néven ismert):
Reszelt krumpli, tojás, tejföl, só, bors, kis majoranna, pici olaj, sok fokhagyma, liszt amennyit felvesz :)
Férjem rengeteget meg tud enni belőle, imádjuk!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!