Aksitöltés? Utoljára 3 éve vettem telot, már nem emlékszem mit csináltam vele.
Teljesen le kell meríteni és 3 x 16órán keresztül tölteni!
Ne sajnáld az időt rá, az öcsém most cseszett el egy 80ezres telefont. Naponta lemerül neki!
uhh...most már töltödik, és nem volt teljesen lemerülve:S
akkor most gáz lesz?:O:S
(Persze, egyértelmű, az aksit, csak neki olyan a telója, hogy nem fogadja el bármelyik aksit, csak amelyik hozzá lett gyártva. Kipróbáltuk, az enyémmel, nem fogadja el, be sem lehet vele kapcsolni. Azt mondták a ....-nál, hogy 15.000 Ft egy kompatibilis aksi.)
-Szerintem, most már hagyd a töltőn, az ez után köv. két töltést viszont csináld rendesen.
A lítium-ion nagyon tiszta technológia, így semmi szükség nincs az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol. A legtöbb cellát 4,2 Volttal kell tölteni, +- 0,05 Volt ingadozást tolerálnak. Ha 4,1 Volttal töltünk, az csökkenti a kapacitást, de 10%-kal növeli az élettartamot. Az újabb cellák már 4,2 Volttal való töltés esetén is jó élettartammal bírnak. Az akkumulátor 99,9%-ra töltődik fel, a töltés alatt nem melegszik.
teljes cikk : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!