Ezeket lehet enni hogyha fogyókúrázom? Mennyi kalória lehet külön-külön a három étel?
Anyukám kapott rengeteg zöld babot és találtam 3 receptet, de nem tudom, hogy ezekből ehetek e vagy nem!? Arra is kíváncsi lennék, hogy kb. mennyi kalória lehet minden étel külön-külön. Ja igen és ha ehetem őket akkor a pörköltöt mivel egyem?
Zöldbab pörkölt
25 dkg zöldbab, ½ evőkanál olaj, ½ fej vöröshagyma, ½ kiskanál pirospaprika, ízlés szerint só,bors
A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is.
Rakott zöldbab
15 dkg zöldbab, 10 dkg virsli, ½ db zsemle, só,rozmaring, babérlevél, ½ dl tejföl, 1db tojás, 3/8 dl rizs, olaj
A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.
Zöldbabfőzelék
¼ kg zöldbab, ¼ fej vöröshagyma, ¾ gerezd fokhagyma, ½ db babérlevél, ½ dl tejföl, ½ evőkanál liszt, ízlés szerint só, pirospaprika, olaj
A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni (annyi vízben, hogy ellepje). A hagymát, fokhagymát, és a babérlevelet is hozzáadjuk, puhára főzzük. Közben zsemleszínű rántást készítünk, ha kész levesszük a tűzről, fűszerpaprikával ízesítjük, majd egy kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzátesszük a tejfölt, beleöntjük a megpuhult zöldbabba, és jól felforraljuk. Ecettel ízesítjük.
Diétásnak egyik sem diétás kimondottan, de mértékkel eheted. Maga a zöldbab nem hízlal, szabályozza a vércukorszintet, de mindegyikhez teszel szénhidrátot.
Ha már pörkölt, akkor a (barna) rizs lenne a legjobb hozzá, de ez sem fogyókúrás.
Én nemrég olyat csináltam, hogy enyhén sós vízben félpuhára főztem a zöldbabot, összkevertem felkockázott paradicsommal, egy tepsit kibéleltem bacon szalonnával, rátettem a zöldbabot, ráhajottam a szalonnákat úgy, hogy teljesen beborította, megkentem a tetejét bőven tejföllel, pirosra/ropogósra sütöttem. Nagyon finom, és a szalonna ellenére nagyon alacsony a kalóriatartalma. Nők Lapjában volt, és fel volt tüntetve. Már nem emlékszem, de meglepően alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!