Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vki segítene nekem egy jó kis...

Vki segítene nekem egy jó kis Lasagne receptel?

Figyelt kérdés
Vmi olyat szeretnék amit ti már csináltatok otthon és nem tul bonyolult :)
2011. febr. 4. 07:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam,hogy megcsinálom a milánói alapot (olaj, hagyma, darálthús, paripüré, olivabogyesz meg fűszerek) és rakok még hozzá tejfölt majd ezt a ragut teszem a lasagne lapokra. A lényeg,hogy hígabbra kell csinálni tehát több paripürével, mert a tészta elég jól beszívja a lét.

Aztán kivajazom a jénait és mehet a tészta, szósz, tészta, szósz a tetejére pedig a sajt.

Hmmm nagyon fini. Csinálok is a hétvégén :)

2011. febr. 4. 09:20
 2/4 anonim válasza:
49%
Na most hétvégén én is kipróbálom!
2011. febr. 4. 10:07
 3/4 anonim válasza:
100%

Vegyél kész lasagne tésztát ( lapocskák). Következő a folyamat: először a darált husit olajon ( legjobb sörben ) megpárolod, mikor már félig puha, én szoktam bele tenni sárgarépát ( nagyon jó ízt ad neki). Így tovább főzöd együtt kis lángon. Közben fokozatosan beleteheted a fűszereket, ízlés szerint. ( én szoktam: só, bors, oregano, egy kis mexikói)

Egy külön tálban kikeverem a paradicsompürét egy kis cukorral ( elveszi a túlzott savanyú ízt), teszek abba is fűszereket, illetve egy bolognai vagy chilis bab maggie alapot, majd az egészet hozzáöntöm a húshoz és főzöm egy picit még együtt is. ( kb 5-6 perc)

Fogod a tűzálló tálat, tepszit, miután kivajaztad beleteszel egy sor tésztalapot, majd befeded a husival majd rengeteg sajt. Majd újra tésztalapok, husi, sajt, egészen addig, amíg van alapanyag. Legvégén megszórod sok sajttal.

Ha igazi olasz lasagnet akarsz, akkor kevesebb husi kell és sokkal több paradicsom.

Jó étvágyat!!

2011. febr. 4. 11:25
 4/4 A kérdező kommentje:
tyűha, na asszem meg is lepem vele bnőmet, nagyon szépen köszönöm a kis praktikus recepteket:)
2011. febr. 4. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!