Ettél már csicsókát?
Öttem biza!Nem jó vót,majdnem ki köllött köpni!Tehhénnek való dolog az,nem embörnek!
1Paraszt
igen, szeretem nyersen, nekem a káposztatorzsa jut róla eszembe,amiért gyerekkoromban sorba álltunk, amikor a mama
szelte a káposztát:))
Én ezeket a dolgokat szoktam belőle készíteni,ami nagyjából bevált:nyersen:lereszelve,sárgarépával és almával,méz,ciromlé-citromhéj ízesítéssel.A csicsóka legyen benne 70 %,az egyebek ízesítik.Saláta:legyalulva,salátalevéllel és póréhagymával,de azt teszel még bele,amit akarsz, a salátalé is lehet ízlés szerint bármilyen.
Megfőzve: krumplisalátába csempészve,fele legyen a krumplinak,nem kell túlfőzni,(nem kell meghámozni,csak körömkefével lesikálni,uborkagyalun legyalulni,így nem túl puhára főzni)Párolt káposztába-a káposztával együtt tesszük az edénybe,és elkészítjük,mint máskülönben.
Leves:cukorborsóval megfőzöm,bele nagyon vékonyra szelt piros húsú paprika,kapor,tejfölös habarás. Nálunk ezek váltak be,persze a többi a fantáziádra van bízva. A lényeg,hogy,amennyiben nem pürének készíted,nem kell meghámozni,csak lesikálni)
Igen. Hááát, nem jött be annyira. Maradtam a normál krumplinál.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!