Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondjatok nekem olyan ételt...

Mondjatok nekem olyan ételt aminek kevésbe kerül a hozzávaló?

Figyelt kérdés
4000ft-ből kéne összehozni valamit hétvégére ugy hogy legalább legyen 2-3főétel.
2011. jan. 28. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomleves; konzerves sűrített paradicsom + tészta.

Krumplileves.

Tojás leves.

Tojásos nokedli.

Paradicsomos káposzta

Főzelékek (bár a zöldségek nem olcsók, de ha szerencséd van akciósan kaphatsz zöldséget a nagyobb áruházakban) Ehetsz mondjuk lencse, bab, krumpli, kelkáposzta főzeléket.

Mákos tészta, grízes tészta, krumplis tészta, lekváros tészta, káposztás tészta.

Paprikás krumpli virslivel.

2011. jan. 28. 13:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. jan. 28. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél l db nagy csirkét, és töltsd meg töltelékkel. max l000 ft. Vegyél l db füstölt csülköt, és 30 dkg babbal, zöldséggel főzz egy finom bab levest. l000 ft. Húsleves csirke aprólékból, vagy liba aprólékból, sok zöldséggel, cérna metélttel, 500 ft. Fűszeres pulyka szárnyak tepsiben.200 dt/db. Rántott gomba. 400 ft/kg.Tartár.Rizs, krumpli.Rántott csirke szárny, karfiol.50 ft/db. Meggyes süti. Nagy tepsi 500 ft.
2011. jan. 28. 13:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. jan. 28. 13:48
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

Hétvégi menü 2500 forintból ;)

2011. jan. 28. 13:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Kiadós leves főzhető párszáz forintból (krumpli,zöldbab, borsó, paradicsom, sajtkrémleves, kukoricakrémleves...stb.), én palacsintát szoktam sütni mellé.
2011. jan. 28. 13:55
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Tarhonya + lecsó (virsli, konzerves sűrített paradicsom, paprika, hagyma...)
2011. jan. 28. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocsánat kérdező,de érdekelne az egyik hozzászólód hogyan főzi a sajtkrémlevest és a kukorica krémlevest.Előre is köszönöm.
2011. jan. 28. 18:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Sajtkrémleves:

Hozzávalók:

4 adaghoz:

* 10 dkg füstölt sajt

* 10 dkg trappista sajt

* 2 dl tejszín

* 1 evőkanál liszt

* 1 db leveskocka

* 4 evőkanál pirított tökmag

* 4 vékony szelet barnakenyér

* só

Elkészítés:

A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a lereszelt sajtot, és lassan főzzük, amíg a sajt felolvad. Habverővel, 1-2 dl víz hozzáadásával, simára keverjük a lisztet, és beleöntjük a levesbe. Kiforraljuk, ha kell, megsózzuk, és beleöntjük a tejszínt, majd finom szűrőn leszűrjük. A kész krémlevest tálalásnál megszórjuk a pirított tökmaggal, és barnakenyérből készített pirítóst adunk mellé.

Kukoricakrémleves:

Hozzávalók:

* 1 kg kukorica

* 2 dl főzőtejszín

* só, bors

* sajt

* kruton (pirított zsemlekocka)

Elkészítés:

A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal (pirított zsemlekocka) tálalom.

Nagyon laktató, egyszerű és isteni finom. :)

2011. jan. 28. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!