Hogyan kell olyan mignont készíteni mint a cukrászok? Olvasgattam neten de rengeteg receptben levan írva a krémhez is a hozzávaló, de a cukrásznál vett mignonban nincs is krém! Akkor mégis hogyan kell elkészíteni az eredeit?
Az első hozzászóló tökéletesen mondja, a "cukrász mignon"-ok is pont olyanok, mint a háziak. Általában egyszerű piskótatészta van betöltve valamilyen ízesített vajrkémmel, párizsi krémmel, pralinékrémmel vagy sima gyümölcsízzel és ez bevonva fondánnal.
Annyi még, hogy a kúp alakúakat nem csokival vonjuk be, hanem azt is fondánnal, ezek a gesztenyés kúpminyon és a grillázskúp minyon. De csokiba mártva is biztos nagyon finom :).
Ha a csokis mignonra gondolsz, akkor az tényleg készülhet úgy, hogy nincs benne krém. Abban az esetben különböző sütiszéleket keverünk össze gyümölcsízzel, rumaromával és kakaóporral, szépen elegyengetjük egy nagyobb formában, dermesztjük, felkockázzuk és csokival bevonjuk.
A puncsmignon pedig csak piskótából áll, a közepe is, csak az rumaromás cukorsziruppal van lelocsolva.
(egy pék-cukrász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!