Milyen egyszerű édességet tudok itthon csinálni ha nincs itthon semmi spéci hozzávaló?
tehát ami van itthon:
-kakaó
- talán tejföl:D
- főzőtejszín
-lekvár
-tojás
ebből mit lehet összehozni?:D
valami csokis krémet esetleg vagy nem tudom...akinek van ötlete írjon :)
ja és sütni nem tudok 19/f :D
Na, akkor leírom.
1 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 8 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 10 dkg vaj
A tojást + 2 evőkanál lisztet + 2 evőkanál kakaót + a cukrot a 3 dl tejjel csomómentesre kevered (apránként add hozzá a tejet). Állandó keverés mellett főzd sűrűre az egészet (pár perc). Végül pedig a meleg krémbe 10 dkg vajat belekeversz, szépen elolvad benne, és finom krémes lesz. Melegen, langyosan, hidegen is fincsi.
Gondolom akkor sikerült megcsinálni. Örülök, hogy ízlik. :)
Én dupla adagot szoktam készíteni, rakok bele egy kis rumot vagy rumaromát is, és kávéba mártogatott babapiskótával rétegezem egy tálban. Szórok közé mazsolát, és a tetejére teszek egy jó adag tejszínhabot. Hát, nem egy fogyókúrás kaja, de nagyon finom!
köszi a linket :)
ezen az oldalon alapból nincsenek képek, vagy csak nekem néz ki ilyen furán ?:) bal oldalra van csúszva minden, és csak szöveg van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!