Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házilag hogy tudnék törökmézet...

Házilag hogy tudnék törökmézet készíteni? Mik a hozzávalók, és hogy lehet elkészíteni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 17:10
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

Törökméz

Hozzávalók:

# 25 dkg méz

# 12,5 dkg cukor

# 2 tojásfehérje

# 12,5 dkg dió

# ostyalapok

Elkészítés: A cukrot addig főzzük a mézzel, míg barna és nyúlós lesz. A tűzről levéve állandó veréssel hozzáadjuk a már felvert tojásfehérjéhez. Hozzáteszük a darált diót, melegen az ostyára öntjük kb. 1 cm vastagságbabn, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezt tovább rétegeljük, és meleg helyen 1-2 napig álni hagyjuk.

2009. febr. 5. 17:38
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Törökméz II.

Hozzávalók:

# 6 tojásfehérje

# 18 dkg cukor

# 10 dkg méz

# 12 dkg aprított dió (szerintem lehet mogyoró is)

# ostyaszeletek

Elkészítés: A mézet felolvasztjuk, de nem főzzük. A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrűsödésig keverjük. Utána vékony érben, folytonos keverés mellett beleöntjük a mézet. Végül hozzákeverjük a diókat vagy a mogyorókat. A masszát hagyjuk kihűlni, utána rákenjük az ostyaszeletekre kb. 1 cm vastagon. Letakarjuk ostyával, és összenyomkodjuk finoman. Másnap keskeny csíkokra szeleteljük.

2009. febr. 5. 17:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

200g finom szemű kristálycukor

4 ek golden szirup (mivel ilyet még nem láttam sehol, mézzel helyettesítem)

1 ek szódabikarbóna

Jól ki kell vajazni egy tepsit!(Én a muffin sütő formát használom)

A cukrot a sziruppal(esetünkben mézzel) összekeverni egy vastag aljú serpenyőben,közepes lángon forralni 3-4 percig, sűrű vöröses-karamellszínűnek kell lennie, de nem túl sötétnek.

Levenni a tűzhelyről és nagyon gyorsan, egy kézi habverővel bele kell keverni a szódabikarbónát!Fel fog habosodni, na akkor gyorsan a formába kell önteni és hagyni kihűlni!Ha nem várod meg, hogy kihűljön, még langyosan tök jól lehet formázni!

Nigella recept!Én ezt a receptet követem és imádják itthon!Sok sikert hozzá!Írd meg ,hogy sikerült!:)

2009. febr. 5. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!