Mit készítsek a sertéscomból? Valami egyszerű kell, ami 2 napig jó.
Tepsis krumplis?
Kiolajozod a tepsit, beleteszed a szeletekre vágott, kiklopfolt (kicsit) húsokat egymás mellé. Rá vágsz hagymakarikákat, rá krumplit karikákra, vagy gerezdekre,beteszed, és megsütöd.
Most ez jutott eszembe, amúgy egyből a pörkölt, a combért nem vagyok odáig.
Esteleg "hamis" vadast? Igaz,ez nem tepsis,de nagyon egyszerű,pont a minap én is ezt csináltam sertéscombiból,életemben előszőr,kezdőként,és fúúú...nekünk igen ízlett!
Pirítasz szalonnát(nem muszáj),rá a kockára vágott hagymát,megpárolod. Aztán a szeletekre vágott,kicsit kiklopfolt husiszeleteket megkapatod(míg eltűnik a "hússzín"). Felöntös vízzel,hogy éppen ellepje,dobsz bele pirospaprikát,és egy kis fokhagymát,és várod még megpuhul. Mikor már puha a hús,beleöntöd a tejfölt,amit ízlést szerint fűszerezhetsz (tejföl,bors,mustár,citromlé,1ek liszt).Rottyan egyet és már kész is...ja,és a só sem árt.
Ennyi. Én is kezdő vagyok,de nem tudtam elrontani.:)
Ja,és persze kihagytam a lényeget!:)
Reszelsz bele sárgarépát és fehérrépát!
Kockázd fel a húst, közepesre.(pörinél nagyobbakra)
Lábasban forró zsiradékon pirítsad fehéredésig, kapjon sót, borsot, gazdagon fokhagymát.
Ha meg van, akkor SZÁRAZ vörösborral öntsd fel úgy, hogy éppen ellepje a húst, majd fedőt rá, és felforrás után kis lángon párold puhára. Ha majdnem puha a fedőt levéve süssed zsírjára.
Innentől nincs más dolgod, mint SOS-krumplival, savanyúval feltálalni, és fogadni a család gratulációját.
A bor mennyisége nem tévedés, nem lesz borízű, többször ki van próbálva, garantált a siker.
Olcsó, egyszerű, kiadós.
ha még nem késő én is adok egy tippet.
vastagabb szeletekre vágd a combot, én ne klopfold ki.sózd be.
csinálj pácot az alábbiak szerint:
kecsap-mustár-méz-fokhagymapép-bors-majoranna-egy pici olaj.lehet egyéb fűszer is ízlés szerint.
vágj föl karikára hagymát bőven.
kend meg a húsokat és rakd le egy tálba sorba. rá egy sor
hagyma, majd megint bekent hús, megint hagyma, míg el nem fogy.lezárod a tálat/dobozt, és hagyon állni, legjobb, ha egy éjjelen át pihen.
másnap zsírozott tepsibe átszeded hagymástól. egy icipici víz mehet alá. aztán lefóliázva sülhet legalább egy órát.
utána kóstolás, ha már elég puha, fólia nélkül kicsit megpirítani.
omlós, szaftos, pikáns husink lesz, amelyhez , akár krumpli, akár rizsköret is illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!