Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek a sertéscomból?...

Mit készítsek a sertéscomból? Valami egyszerű kell, ami 2 napig jó.

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy sztár szakács,csak pörköltet tudok ebből a húsból csinálni,de azt nem szeretem...illetve még levest,de az ma volt,és még holnapra is van.Olyasmit szeretnék,amit mondjuk tepsiben kell elkészíteni.(egyszerű)
2011. jan. 26. 20:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Tepsis krumplis?

Kiolajozod a tepsit, beleteszed a szeletekre vágott, kiklopfolt (kicsit) húsokat egymás mellé. Rá vágsz hagymakarikákat, rá krumplit karikákra, vagy gerezdekre,beteszed, és megsütöd.

Most ez jutott eszembe, amúgy egyből a pörkölt, a combért nem vagyok odáig.

2011. jan. 26. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és persze a fűszerek...bors, delikát, fokhagyma. :)
2011. jan. 26. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én hétvégén répás husit csináltam. Beirdaltam a combot kb 2centinként. (mintha szeletelni akarnád, csak nem vágod végig) minden "vágásba" tettem szeletelt sárgarépát, és bacon szalonnát. Előtte persze az egészet befűszereztem. Öntöttem alá egy kis vizet, lefóliáztam, sütöttem kb egy őrát, aztán fólia nélkül kicsit pirítottam. Isteni finom omlós puha lett.
2011. jan. 26. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Esteleg "hamis" vadast? Igaz,ez nem tepsis,de nagyon egyszerű,pont a minap én is ezt csináltam sertéscombiból,életemben előszőr,kezdőként,és fúúú...nekünk igen ízlett!

Pirítasz szalonnát(nem muszáj),rá a kockára vágott hagymát,megpárolod. Aztán a szeletekre vágott,kicsit kiklopfolt husiszeleteket megkapatod(míg eltűnik a "hússzín"). Felöntös vízzel,hogy éppen ellepje,dobsz bele pirospaprikát,és egy kis fokhagymát,és várod még megpuhul. Mikor már puha a hús,beleöntöd a tejfölt,amit ízlést szerint fűszerezhetsz (tejföl,bors,mustár,citromlé,1ek liszt).Rottyan egyet és már kész is...ja,és a só sem árt.

Ennyi. Én is kezdő vagyok,de nem tudtam elrontani.:)

2011. jan. 26. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja,és persze kihagytam a lényeget!:)

Reszelsz bele sárgarépát és fehérrépát!

2011. jan. 26. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
rizses hus,tarhonyás hús
2011. jan. 26. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Szeretem a vadast,de jó párszor próbálkoztam....feleslegesen:-(...sosem sikerül.
2011. jan. 26. 21:11
 8/15 A kérdező kommentje:
21:10.Annak pörkölt az alapja,de írtam hogy azon kívűl,mert azt utálom.
2011. jan. 26. 21:12
 9/15 doboszoli ***** válasza:
56%

Kockázd fel a húst, közepesre.(pörinél nagyobbakra)

Lábasban forró zsiradékon pirítsad fehéredésig, kapjon sót, borsot, gazdagon fokhagymát.

Ha meg van, akkor SZÁRAZ vörösborral öntsd fel úgy, hogy éppen ellepje a húst, majd fedőt rá, és felforrás után kis lángon párold puhára. Ha majdnem puha a fedőt levéve süssed zsírjára.

Innentől nincs más dolgod, mint SOS-krumplival, savanyúval feltálalni, és fogadni a család gratulációját.

A bor mennyisége nem tévedés, nem lesz borízű, többször ki van próbálva, garantált a siker.

Olcsó, egyszerű, kiadós.

2011. jan. 27. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

ha még nem késő én is adok egy tippet.

vastagabb szeletekre vágd a combot, én ne klopfold ki.sózd be.

csinálj pácot az alábbiak szerint:

kecsap-mustár-méz-fokhagymapép-bors-majoranna-egy pici olaj.lehet egyéb fűszer is ízlés szerint.

vágj föl karikára hagymát bőven.

kend meg a húsokat és rakd le egy tálba sorba. rá egy sor

hagyma, majd megint bekent hús, megint hagyma, míg el nem fogy.lezárod a tálat/dobozt, és hagyon állni, legjobb, ha egy éjjelen át pihen.

másnap zsírozott tepsibe átszeded hagymástól. egy icipici víz mehet alá. aztán lefóliázva sülhet legalább egy órát.

utána kóstolás, ha már elég puha, fólia nélkül kicsit megpirítani.

omlós, szaftos, pikáns husink lesz, amelyhez , akár krumpli, akár rizsköret is illik.

2011. jan. 27. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!