Sütőben (nem kenyérsütőben) süthető jó rozskenyér receptet írnátok nekem?
Hozzávalók:
75dkg durva őrlésű rozsliszt, 25dkg búzaliszt, 5dkg élesztő, 2tk só, 2ek cukor, 1 evőkanál citromlé, 4dl víz.
Elkészítés:
30dkg rozslisztet egy éjszakán át vízben áztatunk. A megmaradt rozslisztet az élesztővel, a búzaliszttel, a cukorral és a sóval elkeverjük, majd a dagasztógépbe helyezzük. Hozzáadjuk a citromlevet és a rozskását, majd alaposan átdagasztjuk. Langyos helyen letakarva megkelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kerek cipót formálunk belőle. Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. Tetejét megkenjk vízzel és rozsszemeket szórunk rá. Előmelegített sütőben 180°C-on 70 perc alatt ropogsra sütjük.
Szia! Megsütötted annó 1éve ezt a receptet? Finom lett? Én is keresgetek és bocsi, hogy idepofátlankodok a kérdéseimmel,segíteni nem tudok (és lehet,hogy már nem is aktuális) maximum annyiban,hogy kipróbálom ezt a receptet és megírom,hogy milyen.
Dagasztógép alatt elmegy az a habverős robotgép,tehát lehet ezt avval csinálni? Vagy mindenképp ez a speciális szerkezet szükséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!