Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütőben (nem kenyérsütőben)...

Sütőben (nem kenyérsütőben) süthető jó rozskenyér receptet írnátok nekem?

Figyelt kérdés
2009. febr. 4. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

75dkg durva őrlésű rozsliszt, 25dkg búzaliszt, 5dkg élesztő, 2tk só, 2ek cukor, 1 evőkanál citromlé, 4dl víz.

Elkészítés:

30dkg rozslisztet egy éjszakán át vízben áztatunk. A megmaradt rozslisztet az élesztővel, a búzaliszttel, a cukorral és a sóval elkeverjük, majd a dagasztógépbe helyezzük. Hozzáadjuk a citromlevet és a rozskását, majd alaposan átdagasztjuk. Langyos helyen letakarva megkelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kerek cipót formálunk belőle. Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. Tetejét megkenjk vízzel és rozsszemeket szórunk rá. Előmelegített sütőben 180°C-on 70 perc alatt ropogsra sütjük.

2009. febr. 12. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2009. febr. 13. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Megsütötted annó 1éve ezt a receptet? Finom lett? Én is keresgetek és bocsi, hogy idepofátlankodok a kérdéseimmel,segíteni nem tudok (és lehet,hogy már nem is aktuális) maximum annyiban,hogy kipróbálom ezt a receptet és megírom,hogy milyen.

Dagasztógép alatt elmegy az a habverős robotgép,tehát lehet ezt avval csinálni? Vagy mindenképp ez a speciális szerkezet szükséges?

2010. ápr. 10. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!