Héjában sült krumplit hogy kell csinálni?
Csak meg kell mosni a krumplit és betenni a sütőbe? És hány fokon, meddig kell sütni? Kell alá olajat önteni?
Bocsi, ha alap dolgot kérdezek, de én még sohasem csináltam.
Szia!
Teljesen száraz legyen a tepsi, CSAK az apró krumpli a jó, de az sem mindegyik.Közepes meleg sütőben, elég sokáig1-1,5 óra, ha már hólyagos a haja akkor jó, néha rázogatni kell amikor csörög már az is jó.Ha úgy látod kész, akkor rögtön vedd ki és vizes ruhával takard le, hogy könnyebb legyen megpucolni.
Sok sikert!!!!!!!!!!!!!!
nekem nem szokott sikerülni alufollia nélkül, mindig száraz és kemény lesz.
nekem úgy lesz nagyon finom ha egyenként betekerem alufolliába és beteszem egyenként a rácsra. ott jól megsül és vajjal imádom, vagy foghagymás tejföllel.
Én is egyenként fóliába tekerem, de forró sütőbe (gázsütőn 5-ös, 6-os fokozat) és a legalsó állásba teszem a rácsot, rá a krumplikat. Általában 25-30 perc elég. Vékony hústűvel ellenőrzöm, hogy megpuhult-e.
Van egy másik recept is, ez amolyan szték-krumpli: Vízben héjastól félkeményre főzni (kb 10 perc) a krumplikat, utána félbevágni, tepsire ültetni (a héja legyen alul), a tetejükre kis darab vaj, de lehet pirospaprikás-sós keveréket is szórni. Szintén forró sütőbe alulra betenni.
Én csak a sütőben a rácsra szoktam rakni és az mindegy mekkora a krumpli, legfeljebb tovább sül, amelyik nagyobb. Hegyes késsel megnézem megsült-e? Kiszedem, tálba rakom és száraz konyharuhával letakarom. Kb. 10 perc múlva felhólyagosodik a héja és könnyen lejön róla.
Fagyos házi füstölt szalonával, vagy liba,kacsa zsírral, lila hagymával, esetleg sült libatepertővel, libamájjal,fenséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!