Hogyan lehet a répafőzeléket egészségesen elkészíteni?
Nagyon szeretem a sárgaréparépafőzeléket, de se a liszt se a cukor nem túl egészséges. Én pedig még ezek felhasználásával tanultam elkészíteni anyukámtól.
Milyen módon tudom sűríteni, és mivel, ami egészségesebb, mint a liszt? Hogyan lehet egészségesen megfőzni?
Köszönöm a válaszokat!
Az elsőnek: a zöldséggel sűrítés jó ötlet, hiszen a krumplifőzeléket is így készítem. Nem is tudom miért nem jutott eszembe.
Étkezési keményítőt nem szoktam használni, de asszem attól lesz olyan ovismenza íze. :P
Másodiknak: jó, hát tej van benne attól még nem lesz sűrű.
Utolsónak: rántással nem tudom elképzelni a répafőzeléket. És persze hogy nem lesz bajom egy kanál liszttől. De érdekelt, hogy hogyan lehet anélkül. (nem szeretem amúgy sem a lisztes ízt a főzelékekben, a krumplifőzeléket is azóta szeretem, mióta megtanultam liszt nélkül csinálni)
Nem kell minden ostobaságot elhinni,amit a táplálkozástudósok mondanak! Ha mindent megfogadnál,amit nem tartanak egészségesnek,éhen halhatnál!
Ha nem habarod be a főzeléket,akkor legfeljebb párolt zöldséget eszel,de nem főzeléket!
Nem lesz lisztes íze a főzeléknek,ha kevés lében főzöd,és csak vékony habarást teszel bele,és egy pici cukrot!
Az egészségednek sem árt meg ennyi liszt és cukor!
Ha keményítővel sűrítesz,akkor elég rossz íze lesz a főzelékednek.
Örülök, hogy feltetted ezt a kérdést, mert én is ilyen gondolatokkal foglalkozom most; hogyan lehet liszt, és cukor nélkül megoldani legalább az ebédet...persze kikerülni mindent nem lehet, de ezt az önmagával sűrítést én is csak javasolni tudom...
Valahol olvastam azt is, hogy zabkorpát tett a főzelékbe, és összefőzte vele az ételt...még nem próbáltam, lehet hogy érdemes lenne.
Köszi a további válaszokat, mindenkinek nyomtam egy zöld kezecskét. :)
A liszt nem csak egészség/nem egészség kérdése, egyszerűen nem szeretem a lisztes főzelék ízt.
Megpróbáltam kevéssel, de úgy meg híg marad.
Most főztem megint répát (miért is ne, elkezdtem próbálkozni :P)
A keményítő bejött, lehet fura ízlésem van, de nekem ízlik. Párom elnevezte a remekművet répapudingnak, pert olyan íze van, mintha tejszín ízű pudingport tettem volna bele.
Szerintem ez az anyag lehet a pudingporok alapja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!