Írnátok nekem nagyon finom kolbászhús recepteket?
A kolbászhús összeállítása mifelénk: só, bors, fokhagyma és törtpaprika. Ez utóbbiból kétféle: az egyik, ami szinező, a másik az erős. Alaposan át kell gyúrni, hogy ne essen szét. Ezt lehet akár bélbe tölteni, de ha nem ezt akarok, írok egy receptet:
Sörkorcsolya: Az elkészített kolbászhúsból kis golyókat formázol, megforgatod csípős törtpaprikába, és egy-egy fogpiszkálót szúrsz bele. Tálcára rakod és egy éjszakára beteszed a hűtőbe, hogy összeérjen. Másnap bő forró zsírban vagy olajban kisütöd őket. Lehetőleg forrón tálalod. Ezt kártya-partira, egyéb baráti összejövetelre nyugodtan feltálalhatod.
Azt, hogy nagyon finom-e, neked kell eldönteni.
Bő 30 év tapasztalata alapján, én a következőt alkalmazom:
10 kg 70/30-as húshoz: (70%hús, 30 kemény szalonna)
-só: 22dkg
-bors 4dkg
-kömény 4dkg
-paprika 22dkg(édes, és csípős együtt)
-fokhagyma 8dkg
A fűszereket kimérem, összekeverem, majd a kockára vágott hússal összekeverem. Némi pihentetés(2-24 óra) után darálom, és töltöm.
Lapocka, comb, dagadó.
Nem kilónként értendő a szalonna, hanem kilón "belül".
Tehát 1 kilóban 70 dkg hús, 30 dkg keményszalonna.
A són és a paprikán ne változtass, a másik három ízlés szerint, módjával személyre szabható. Nekem ez jött be, meg a vevőimnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!