Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebböl mit lehet sötni? Többi...

Ebböl mit lehet sötni? Többi lenn.

Figyelt kérdés
van itthon:cukor,liszt,élesztö, kakaopor,ha lehet vmi olyat amit nem kell dagasztani de azért leirhatjátok:_:)))én vmi krémest enék meg:)köszönöm elöre is fontos naon mert vendégek jönek estére és nincs idöm még a boldba is elmenni mert már javában folyik a készülödés::..
2011. jan. 17. 17:01
 1/10 anonim válasza:
77%
Ebből konkrétan semmit :)
2011. jan. 17. 17:04
 2/10 anonim válasza:
Tojás/margarin mindenképpen kellene még hozzá.
2011. jan. 17. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Fúúú van két nagyon alap dolog de ahogy látom nem tuti h ezeken kivül másod is van,azért leirom h melyikbe mi kell hátha találsz otthon és akkor leirom a teljes receptet.

Olaj,tej,liszt,cukor,só,élesztő,rama,(sajt,kömény vagy szezám)Ez egy sóshoz kell!Az édeshez meg tojás,liszt,tej,rama,sütőpor,cukor,vaniliás cukor.Amúgy az elsőnél még talán(bár még ugy nem csináltam)elég a tej helyett a langyos viz is.(hasonlonál kiváltttam már a tejet vizzel és jó lett.)Ha valamelyikhez van cuccod szolj és leirom a receptet hozzá.Amúgy a palacsinta még amihez jo a tej helyett az ásványviz is,de ahoz is kell tojás,szóval reméljük h nem csak ennyi dolog van otthon.

2011. jan. 17. 17:12
 4/10 anonim ***** válasza:

hát valóban nézz gyorsan körül mi van még, mert ezekből

gyors sütit, sőt még krémeset is lehetetlen kihozni.

sütőpor vagy szódabikarbóna, tojás, margarin /esetleg zsír/dió, méz, puding, tej stb...

írj, hogy mi van még, hátha tudunk segíteni.

de siess , mert múlik az idő:))

2011. jan. 17. 17:24
 5/10 anonim ***** válasza:
amit írtál abból talán kakaóscsiga jönne ki, de azt is dagasztani és keleszteni kell. szóval nem gyors és nem krémes.
2011. jan. 17. 17:28
 6/10 A kérdező kommentje:
van tej,olaj vanilia cukor:)ráma is tojás:)
2011. jan. 17. 18:19
 7/10 anonim ***** válasza:

hát nem tudom. sütőpor vagy szódab.nagyon kéne, csak egy

fél csomag legalább....

mindegy learom a legegyszerűbbet, talán 2 dekányi élesztővel is működik, bár sosem csináltam így.

kakaós lepény:

25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 10 deka margarin/vaj,fél csomag sütőpor, 4 dkg kakaópor.

a cukrot a vajat a tojást kikevered, apránként adagolod a tejet is, majd a liszt és a kakaó.

sütőpapíros tepsibe öntve, kb fél óra alatt megsül. tűpróba!!

porcukrozva is finom, de félbevágva, lekvárral megkenve még finomabb. sűrű pudinggal is megtöltheted.

2011. jan. 17. 18:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Naaaaaaaaaaaaaaaaaa nem semmi!Akkor mégis csak van valami!

Akkor irom is a reciket:

12 dkg vaj(fél rama kb)

20 deka cukor(kb 10 ek)

1 vaniliás cukor

1 sütőpor

2 tojás

26 deka liszt(kb 13 ek)

1 dl tej

2 ek kakao

(Ha szered a fahéjat akkor fél csapott ek mehet bele).

(Ezt mind összekevered bele a vajazott lisztezett"vagy sütőpapiros" tespsibe és 190 fokon olyan 20 perc és kész,késsel beleszursz és ha nem marad a késen semmi akkor jó,tetejét beporcukrozod).Ha van otthon diód esetleg tejcsokit(akár ha maradt mikulás,azt is belekeverheted a masszába).Amúgy ez 12 db muffinhoz van de egy kis tepsibe is jó és vagy muffinformába szoktam vagy gáztepsibe de abba dupla adag kell.

A sós...Igaz az kelt de nagyon könnyű és nagyon finom.

5,5 dl tej, 2,5dl olaj,2 ek cukor 2 ek só(csapott)1 kg liszt 2 porélesztő vagy 2 sima élesztő.Összegyúrod,megkeleszted 4 cipót csinálsz mindegyiket kinyujtod egyesével,12 cikre vágod,minden cikket megkensz olvadt vajjal,feltekered,megkened tojással,rászórsz köménymagot,egész mákot,szezámmagot vagy sajtot és olajozott tepsibe teszed 200 fokon olyan 15 perc alatt kész.Én megszoktam tölteni sonkával-sajtal,kolbival-sajtal,virslivel(de üresen is nagyon jó).

2011. jan. 17. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:
de jooooook köszönöm szépen a recepteket az utolsot fogom elkészitenni:)de a másikat is kifogom probálni:)sokat segitettetek és most ahogy keresgélek találtam sütöport is kb.1 félcsomaggal:)am még idöben vagyok 8 ra jönek köszönöm meg 1x kellemes estét mindenkinek:)
2011. jan. 17. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Na sütöttél?És ha igen,akor milyen lett?
2011. jan. 18. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!