Ebböl mit lehet sötni? Többi lenn.
Fúúú van két nagyon alap dolog de ahogy látom nem tuti h ezeken kivül másod is van,azért leirom h melyikbe mi kell hátha találsz otthon és akkor leirom a teljes receptet.
Olaj,tej,liszt,cukor,só,élesztő,rama,(sajt,kömény vagy szezám)Ez egy sóshoz kell!Az édeshez meg tojás,liszt,tej,rama,sütőpor,cukor,vaniliás cukor.Amúgy az elsőnél még talán(bár még ugy nem csináltam)elég a tej helyett a langyos viz is.(hasonlonál kiváltttam már a tejet vizzel és jó lett.)Ha valamelyikhez van cuccod szolj és leirom a receptet hozzá.Amúgy a palacsinta még amihez jo a tej helyett az ásványviz is,de ahoz is kell tojás,szóval reméljük h nem csak ennyi dolog van otthon.
hát valóban nézz gyorsan körül mi van még, mert ezekből
gyors sütit, sőt még krémeset is lehetetlen kihozni.
sütőpor vagy szódabikarbóna, tojás, margarin /esetleg zsír/dió, méz, puding, tej stb...
írj, hogy mi van még, hátha tudunk segíteni.
de siess , mert múlik az idő:))
hát nem tudom. sütőpor vagy szódab.nagyon kéne, csak egy
fél csomag legalább....
mindegy learom a legegyszerűbbet, talán 2 dekányi élesztővel is működik, bár sosem csináltam így.
kakaós lepény:
25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 10 deka margarin/vaj,fél csomag sütőpor, 4 dkg kakaópor.
a cukrot a vajat a tojást kikevered, apránként adagolod a tejet is, majd a liszt és a kakaó.
sütőpapíros tepsibe öntve, kb fél óra alatt megsül. tűpróba!!
porcukrozva is finom, de félbevágva, lekvárral megkenve még finomabb. sűrű pudinggal is megtöltheted.
Naaaaaaaaaaaaaaaaaa nem semmi!Akkor mégis csak van valami!
Akkor irom is a reciket:
12 dkg vaj(fél rama kb)
20 deka cukor(kb 10 ek)
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
2 tojás
26 deka liszt(kb 13 ek)
1 dl tej
2 ek kakao
(Ha szered a fahéjat akkor fél csapott ek mehet bele).
(Ezt mind összekevered bele a vajazott lisztezett"vagy sütőpapiros" tespsibe és 190 fokon olyan 20 perc és kész,késsel beleszursz és ha nem marad a késen semmi akkor jó,tetejét beporcukrozod).Ha van otthon diód esetleg tejcsokit(akár ha maradt mikulás,azt is belekeverheted a masszába).Amúgy ez 12 db muffinhoz van de egy kis tepsibe is jó és vagy muffinformába szoktam vagy gáztepsibe de abba dupla adag kell.
A sós...Igaz az kelt de nagyon könnyű és nagyon finom.
5,5 dl tej, 2,5dl olaj,2 ek cukor 2 ek só(csapott)1 kg liszt 2 porélesztő vagy 2 sima élesztő.Összegyúrod,megkeleszted 4 cipót csinálsz mindegyiket kinyujtod egyesével,12 cikre vágod,minden cikket megkensz olvadt vajjal,feltekered,megkened tojással,rászórsz köménymagot,egész mákot,szezámmagot vagy sajtot és olajozott tepsibe teszed 200 fokon olyan 15 perc alatt kész.Én megszoktam tölteni sonkával-sajtal,kolbival-sajtal,virslivel(de üresen is nagyon jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!