Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok, hogyan kell igazán...

Leírnátok, hogyan kell igazán finom vajas burgonyát készíteni?

Figyelt kérdés
Azt a fajtát, amikor megfőzöm a krumplit, majd valahogy vajjal keverem össze. Arányok, fűszerek?
2011. jan. 17. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Sósvízben kifőzöd a krumplit, összetöröd.

Kb 1 kg krumplihoz 10 dkg rámamagarint és l doboz tejfölt teszek, ezt így habosra keverem még melegen.

2011. jan. 17. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a krumplipürére gondolsz, én úgy főzöm, hogy 60-70 dkg krumplit kockára vágok vegetás babérleveles vízben megfőzöm. Egy kis tálba teszek vajat, vagy margarint, és egy kicsi langyos tejet. Beleteszem a főtt krumplit, és összetöröm. Ráreszelek még egy kis szerecsendiót, és összekeverem. Melegen tálalom.
2011. jan. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

én héjjában főzök egy kiló krumplit, ha puha melegen nyeles kruplitörővel toröm össsze. odakészítek egy bögre jó meleg tejet és azt öntözgetem hozzá, míg eléri a megfelelő állagot. közben sózom, picit fehérborsozom.

ha már sima és fakanállal is lehet keverni,akkor teszek bele kb 10 dkg vajat.ezzel továbbkeverem míg szép kémes állagú nem lesz.

2011. jan. 17. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!