Leírnátok, hogyan kell igazán finom vajas burgonyát készíteni?
Figyelt kérdés
Azt a fajtát, amikor megfőzöm a krumplit, majd valahogy vajjal keverem össze. Arányok, fűszerek?2011. jan. 17. 16:13
1/3 anonim válasza:
Sósvízben kifőzöd a krumplit, összetöröd.
Kb 1 kg krumplihoz 10 dkg rámamagarint és l doboz tejfölt teszek, ezt így habosra keverem még melegen.
2/3 anonim válasza:
Ha a krumplipürére gondolsz, én úgy főzöm, hogy 60-70 dkg krumplit kockára vágok vegetás babérleveles vízben megfőzöm. Egy kis tálba teszek vajat, vagy margarint, és egy kicsi langyos tejet. Beleteszem a főtt krumplit, és összetöröm. Ráreszelek még egy kis szerecsendiót, és összekeverem. Melegen tálalom.
3/3 anonim válasza:
én héjjában főzök egy kiló krumplit, ha puha melegen nyeles kruplitörővel toröm össsze. odakészítek egy bögre jó meleg tejet és azt öntözgetem hozzá, míg eléri a megfelelő állagot. közben sózom, picit fehérborsozom.
ha már sima és fakanállal is lehet keverni,akkor teszek bele kb 10 dkg vajat.ezzel továbbkeverem míg szép kémes állagú nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!