Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 kg Májkrémből mit csináljak?

1 kg Májkrémből mit csináljak?

Figyelt kérdés
Van itthon 1 kg májkrém és el kéne már használni, mert pár nap múlva lejár. Mit csináljak belőle?
2011. jan. 17. 15:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
Májkrémes kenyeret!
2011. jan. 17. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 A kérdező kommentje:

Nyilván.

De azt már unjuk azért gondoltam, hogy valamibe el kéne használni.

2011. jan. 17. 15:27
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
Pálinkát !
2011. jan. 17. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
8%
Cseréljétek el más kajára valakivel aki szereti.
2011. jan. 17. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Kb 20 dkg-os adagokba fagyaszd le, jól jön majd hó végén!:)
2011. jan. 17. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
keverd össze: májkrém+mustár+főtt tojásfehérje darabolva és igy kenyérre :)
2011. jan. 17. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
84%

Töltött tojás


Hozzávalók: 10 db tojás főzve,

megtisztítva, só, bors, egy doboz májkrém, 1 evőkanál mustár, házi készítésű

majonéz.


Elkészítés: A tojást félbevágjuk, a sárgákat tálba

tesszük, a mustárt, a fűszereket, és a májkrémet hozzátesszük, villával

összetörjük, majd habosra kikeverjük. Ezzel megtöltjük a tojás fehérjéket és

majonézzel jó bőven leöntjük. Fogyasztás előtt egy félórára tegyük

hűtőbe.

2011. jan. 17. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
76%
Töltötthúsba töltelékként.
2011. jan. 17. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
90%

Májkrémes burgonya

1,5 kg burgonya

30 dkg kenőmájas

4 nagyobb gerezd fokhagyma

3 evőkanál tejföl

15-20 dkg bacon

20 dkg sajt szeletelve vagy reszelve

kevés ételízesítő

kávéskanálnyi őrölt bors

vaj a tepsi kikenéséhez


A krumplit sós vízben héjastul puhára főzzük. Váltott vízzel lehűtjük, megpucoljuk, és nagyméretű kikent tepsibe szeleteljük (kb. 6-7 mm vastagságúnál ne legyen vastagabb).


A kenőmájast egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, borsot és ételízesítő (de ezzel vigyázzunk, mert a kenőmájas elég sós). Jól elkavarjuk, és ezután teáskanállal a krumpliszeleteket megkenjük vastagon a krémmel (4 mm vastag legyen legalább). Beborítjuk a baconszeletekkel, majd rátesszük a sajtot. Lehet lapkasajt, de reszelt vagy szeletelt sajt is tökéletesen megfelel.


Forró sütőben pirosra sütjük. :)

2011. jan. 17. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
60%

prézlivel, tojással, majorannával, borssal, petrezselyemmel háziasítod és vizes kézzel kis gombócokat

csinálj.ne legyen lágy.

egy kis delikátos vízben főzz egy-két sárgarépát, és lassan főzd bele a májgombócokat.

finom levesed lesz.

2011. jan. 17. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!