1 kg Májkrémből mit csináljak?
Nyilván.
De azt már unjuk azért gondoltam, hogy valamibe el kéne használni.
Töltött tojás
Hozzávalók: 10 db tojás főzve,
megtisztítva, só, bors, egy doboz májkrém, 1 evőkanál mustár, házi készítésű
majonéz.
Elkészítés: A tojást félbevágjuk, a sárgákat tálba
tesszük, a mustárt, a fűszereket, és a májkrémet hozzátesszük, villával
összetörjük, majd habosra kikeverjük. Ezzel megtöltjük a tojás fehérjéket és
majonézzel jó bőven leöntjük. Fogyasztás előtt egy félórára tegyük
hűtőbe.
Májkrémes burgonya
1,5 kg burgonya
30 dkg kenőmájas
4 nagyobb gerezd fokhagyma
3 evőkanál tejföl
15-20 dkg bacon
20 dkg sajt szeletelve vagy reszelve
kevés ételízesítő
kávéskanálnyi őrölt bors
vaj a tepsi kikenéséhez
A krumplit sós vízben héjastul puhára főzzük. Váltott vízzel lehűtjük, megpucoljuk, és nagyméretű kikent tepsibe szeleteljük (kb. 6-7 mm vastagságúnál ne legyen vastagabb).
A kenőmájast egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, borsot és ételízesítő (de ezzel vigyázzunk, mert a kenőmájas elég sós). Jól elkavarjuk, és ezután teáskanállal a krumpliszeleteket megkenjük vastagon a krémmel (4 mm vastag legyen legalább). Beborítjuk a baconszeletekkel, majd rátesszük a sajtot. Lehet lapkasajt, de reszelt vagy szeletelt sajt is tökéletesen megfelel.
Forró sütőben pirosra sütjük. :)
prézlivel, tojással, majorannával, borssal, petrezselyemmel háziasítod és vizes kézzel kis gombócokat
csinálj.ne legyen lágy.
egy kis delikátos vízben főzz egy-két sárgarépát, és lassan főzd bele a májgombócokat.
finom levesed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!