Mi a véleményetek a gyógyszertári sóról?
"Ez már nem hazugság ez elmebetegség! Ahogy írtam a kálisó 4-5X drágább mint a nátriumsó!!A kálisó 250 Ft, ki az a hülye aki azt ad 65 Ft-ért? HOGYAN LEHET HOGY EMBEREKNEK ENNYIRE FOGALMUK NINCS DOLGOKRÓL ÉS TERJESZTIK A HAZUGSÁGOT OSTOBASÁGOT HISZTÉRIÁT? ERRE KELL EGYESEKNEK AZ INTERNET?
Élelmiszervegyész"
Kedves Élelmiszervegyész! A sóbányákban a kálisó legfelül helyezkedik el. (Neked tudnod kell, - elvileg, - hogy ez azért van így, mert a kálisó tovább marad oldatban.) A kálisót régen eldobták, mert méreg. A műtrágyázás divatja révén azonban a KCl is "értelmet kapott".
Ma pedig már, a modern sóbányászat együtt hozza fel a nátriumsót és a kálisót. Javarészt ez van a bolti sókban, de létezik is több ú.n. keverőüzem, ahol utólag összekeverik a "kivánt arányban".
Kedves Élelmiszervegyész! Én biokémiával foglalkozom. S veled ellentétben, vettem a fáradságot és megvizsgáltam. Képzeld, nem találtam olyan sót amelyik megfelelt volna az eredeti magyar szabványnak, mindben volt több-kevesebb kálisó, jellemzően (átlagban) mintegy 40%. Ezért én azt tanácsolom neked, hogy mielőtt másokat hazugnak és ostobának nevezel, előbb győződj meg a gondolatod helyességéről, mert különben magad kerülsz olyan helyzetbe hogy ostobának látszol. Jól tetted volna ha mielőtt kiragadtad az általad hozott idézetet, előbb elolvastad volna a teljes tartalmat. Mert ugye, te azt nem tetted. Vajon miért nem? De ez mindegy is, viszont, tudva hogy te hogyan állsz hozzá dolgokhoz, azt gondolom hogy ha te az élelmiszervegyészi munkádat is hasonló "odaadással" végzed, akkor mindenki jobban teszi ha nagy ívben elkerülni a kotyvalékot ami a te "élelmiszervegyészi műhelyedből" kerül ki!
De könnyen lehet, hogy te egy sz@rkeverőbajnok vagy, olyan, aki jellemzően mindig jelen van fórumokon és mindenáron igyekszik a fórumozókat és az ott olvasgatókat úgy "vezetni, terelni", hogy az igazság látszon hazugságnak és fordítva. - Ez sajnos nem ritka jelenség és szomorú, hogy az ilyeneknek legtöbbször sikerül is félrevezetni sok gyanútlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!