Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a gyógyszert...

Mi a véleményetek a gyógyszertári sóról?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 18:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"valamilyen sóval helyettesíteni kell. Na de hogy ez milyen só"

00:11-nél leírtam!!!

2011. jan. 11. 00:47
 22/37 anonim ***** válasza:
28%

Na nézzük:

"nem ért a kémiához...blődségeket ír...marhaságot állít".

Sárgavérlúgsóval én már akkor dolgoztam fényképészként, mikor te még kéjes gondolat sem voltál, szóval tudom, mi az:)

"Halogén elem a..."

Azt írtam, hogy kever(het)nek a sóba bizonyos halogéneket. A jód és a fluor ezek közé tartozik, hacsak közben te át nem írtad a periódusos rendszert (szegény Mengyelejev:)Van jódotott só? És fluorozott? Ki ír blődségeket-marhaságokat?

"A kémia órákon hol voltál?"

Próbáltam neked súgni, de nem te nem voltál ott :)))

"Löhetsz te falusi gyerök de azt nem tudod hogy a hurkákat a semmi másra nem használható részekből csinálják mintahogy a disznósajt se színhúsból van!"

Löhetsz te élelmiszeripari szakmérnök vagy mi, de légyszíves inkább ne küldj kóstolót, ha disznót vágsz:) Már megint a hurka? Van bolti disznósajt 750 forintért tele fekete szőrös bőrrel és van a maszek hentesnél 2.000-ért olyan, mint a patyolat. Neked majd az elsőből veszek, mert a másikat nem ismernéd fel, az nem szerepelt a tananyagban.:)

A válaszaid alapján kiderült, - legalábbis úgy gondolod - hogy értesz a kémiához. Jó, ebbe inkább nem mennék bele, hiszen aki olvasta a hsz.-kat - no meg a sorok között is: - az lát.

De hogy a jó minőségű, emberhez méltó táplálékokhoz, alapanyagokhoz (maradjunk a kémiánál) kicsi az affinitásod, az már biztos:)

A továbbiakban nem szükséges meggyőznöd arról, hogy a jó hurkába, meg disznósajtba milyen szemetet kell beledarálni, meg hogy milyen finom és tápláló a szójaliszt, meg a nátrium nitrit, esetleg hogy mik is a halogének, mert ezt egy vidéki ember úgysem tudhatja.:)

2011. jan. 11. 05:51
 23/37 anonim ***** válasza:
81%
Egyszer volt egy lengyel vendégünk. mKitettem az asztalra a finomitott hófehér sót. Nem tudott magyarul - ennyit mondott - nye dobre! nem jó. Másnap elmentünk vásárolni, elsőre a só sorba ment, és vett egy 20 ft-os durva, szennyezettnek tünő sót. Otthon kinyitotta, a tenyerébe vette, és felemelt ujjal mutatta a fekete nagy darabokat : MIKROELEMENTI! Ez nagyon régen történt, de aztóta is csak igy hivjuk a sót, a bevásárló listán is.
2011. jan. 11. 09:31
 24/37 anonim ***** válasza:
39%

"kever(het)nek a sóba bizonyos halogéneket. A jód és a fluor ezek közé tartozik"

Egyszer kevered a halogéneket meg a vegyületeit. Legfeljebb vörösvérlúgsóval halványithattál mivel tudhatnád hogy a III vegyértékű vasvegyületek az oxidálók!

A sárgavérlúgsó meg II vegyértékű vaskomplex.Halkan a füledbe súgom hogy 53 éve fotózom!!!És laboráltam egypárszor!

2011. jan. 11. 09:56
 25/37 anonim ***** válasza:
41%

"a fekete nagy darabokat : MIKROELEMENTI"

Annyit illő volna tudni hogy a natúr só ami bányából való valamikori tenger leülepedésből származik!És azért szürke mert tengeriszap ülepedett vele együtt le! Az az iszap miért is volna egészséges? A tisztított só meg miért is volna rossz? Ha feloldod a szürke sót és leszűröd oldhatalan iszapot kapsz pld az ausztriai Halstatti sóbányában olyan a só hogy 30% iszapot tartalmaz. Az ottani sót a bánya tetején feloldják és leszűrve bepárlókba engedik.Miért egészságes a tengeri iszap? Miért hiszik el sokan hogy többet tudnak mint akinek ez a szakmája és évtizedekig űzte?Miért hazug buta és hozzánem értő emberkék firkálmányait hiszik el?

2011. jan. 11. 12:06
 26/37 anonim ***** válasza:
10%

"Van bolti disznósajt 750 forintért tele fekete szőrös bőrrel és van a maszek hentesnél 2.000-ért olyan, mint a patyolat."

A húsüzemben nincs előírva a hanyag munka!Az a hanyag és hozzánemértő ember munkája!És a vágóhídon a tömegben vágott cocákat is lehet normálisan szőrteleníteni! Minden szakmában vannak hanyag és hozzánem értő emberek. Aki nem úgy készít valamit hogy az neki is jó lenne az ne csinálja!

2011. jan. 11. 12:13
 27/37 anonim ***** válasza:

Én vagyok az első, nem tudom mi alapján ítélkezel felettem kedves kérdező, a véleményemet kérdezted, én válaszoltam. Nem értem milyen alapon vonod kétségbe a szakmai tudásomat!?

Na mindegy..

2011. jan. 11. 13:25
 28/37 A kérdező kommentje:
Azért drága mert elég közönségesen megfogalmaztad. Mindenesetre egyesek jól felkapták a vizet, amúgy meg senkinek semmi köze hozzá, ha nem úgy látja a dolgokat. Mindenesetre a magyar szabványba bele kellene nézni.
2011. jan. 11. 14:10
 29/37 anonim ***** válasza:
56%
o9.31-es vagyok. Én csak egy egyszerü háziasszony vagyok. Egy történetet meséltem el, és kész. Mindenesetre kedves 63%-os jól kioktatott, hogy mit illene tudnom. Vajon Ő mit tud? Illemet?
2011. jan. 11. 14:19
 30/37 anonim ***** válasza:
25%
Közönségesen, jaj elnézést nem gondoltam volna, hogy ennyire érzékeny lelkületű vagy. Ha szerinted senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hogyan látja a dolgokat miért háborogsz azokon a válaszokon amik nem értenek veled egyet?
2011. jan. 11. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!