Mi a véleményetek a gyógyszertári sóról?
Tiszta hülyeség az egész, semmi értelme.
Egy gyógyszertári dolgozó.
"Gyógyszertári dolgozó létedre nem sokat értesz hozzá"
Mi alapon mondasz ilyet? A gyógyszertárban analitikai tisztasűágú só van persze hogy drága azt fiziológiás sóoldathoz használják. Étkezésre a 99,3 %-os tisztaságú bőven elég.Furcsálom hogy nem értesz a kémiához ezért ilyet mondasz valakiről aki jót mondott, aki a gyógyszertárban vesz becsapja saját magát és pénzt dob ki.
Függetlenül attól hogy a rémhírek hazugok hozzá nem értők!
A só zacskóján rajta van hogy mit tartalmaz. Csomósodásgátló pld 0,1% káliumferrocianidot jelent.Közönséges neve sárgavérlúgsó E 536.
Anyám Tejfalussy hatására vásárolt be gyógyszertári sót drága pénzért, ezek ppt-ként terjedtek a baráti körében, amiknek ő persze feltétel nélkül hisz, a Mars-Hold méretegyezést is bevette.
"Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára !"
Aha... jó gazdag lehet...
Amúgy a témáról a neten rengeteg minden van. Én annyit vettem észre, h sósabb és kevesebb kell belőle, h egészségesebb-e vagy nem, azt nem tudom. Drágábbnak drágább.
Lassacskán összecsapnak az indulatok só-ügyben, kedves vegyész-gyógyszerész- és laikus olv-társak :)
Szakmai vitába én nem kívánnék belemenni, inkább mint laikus-fogyasztó-állampolgár érdekel a dolog. A sóval kapcsolatban ugyanúgy, mint bármilyen emberi fogyasztásra szánt élelmiszer cikknél fontos (lenne), hogy csak olyan anyagokat tartalmazzon, ami legjobb tudomásunk szerint nem káros a szervezetre, sem azonnal, sem később. A "gondos" ellenőrzések mellett, azoknak köszönhetően, vagy éppen annak ellenére mégis naponta szembesülünk olyan termékekkel, amelyekről kiderül, hogy mérgező, káros, stb. (lásd tojás). Én ezért nem csodálkozom, ha a kérdező ilyet kérdez. Nézték már Tejfalussy Andrást is elmebetegnek ezért, ugye? Meg milyen lehet az a 30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só, például??? Egészen tetszenek hülyének nézni, vagy csak félig? ( [link] )
Nemrégiben körbejártam a hipermarketekben és csak egy helyen találtam egy olyan fajtájú, összetételű sót, amit nyugodt szívvel vásároltam meg.
Szóval azt mondom, én nem itélnék elsőre. Da pacem Domine :)
"a nátriumot mintegy 40-90%-ban káliumra cserélték, holott azt a magyar szabvány tiltja is! (Aki ezt nem hiszi, sziveskedjen ellenőrizni ha lehetősége van.)"
Ez már nem hazugság ez elmebetegség! Ahogy írtam a kálisó 4-5X drágább mint a nátriumsó!!A kálisó 250 Ft, ki az a hülye aki azt ad 65 Ft-ért? HOGYAN LEHET HOGY EMBEREKNEK ENNYIRE FOGALMUK NINCS DOLGOKRÓL ÉS TERJESZTIK A HAZUGSÁGOT OSTOBASÁGOT HISZTÉRIÁT? ERRE KELL EGYESEKNEK AZ INTERNET?
Élelmiszervegyész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!