Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a gyógyszert...

Mi a véleményetek a gyógyszertári sóról?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 18:13
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
36%

Tiszta hülyeség az egész, semmi értelme.

Egy gyógyszertári dolgozó.

2011. jan. 10. 18:43
 2/37 anonim ***** válasza:
Jó. Jó sós.:) És remélhetőleg nem nagyon van benne kálium szennyeződés. Meg csomósodást gátló anyag.
2011. jan. 10. 18:51
 3/37 A kérdező kommentje:
Gyógyszertári dolgozó létedre nem sokat értesz hozzá. Gondolom fárasztó utánrendelni, ha elviszik.
2011. jan. 10. 19:26
 4/37 anonim ***** válasza:
9%
Az nagyon buta és félrevezettett ember aki gyógyszertárban vesz sót horribilis összegért ugyanis lehet vákuumtisztított sót venni ami legalább 99% NaCl-t tartalmaz!Bármelyik szupermarketben legalább öt féle van!Ugyanis amit egyes hülye emberek terjesztenek az ostoba buta logikátlan rémhír! Kérdező! Tudod hogy miért hülyeség a kálisós rémhír? Nem tudod hogy a kálisó sokkal 4-5x drágább mint a NaCl? Mert sokkal kevesebb van belőle! Épp nemrég merültek ki a franciaországi kálisó bányák és az érzékeny kiesés!Ki az a hülye aki a sokkal drágább kálisóval keveri az olcsóbb sót hogy aztán 60Ft-ért adja kilóját? Ez a baj amikor valaki beszél dolgokról de fogalma nincs.A hazug félrevezető írásoknak meg nem kell felülni, jó nekem ez a szakmám de mindenki tanult kémiát ahol szó volt arról hogy kálisó sokksl kevesebb van ezért jóval drágább, ez mindíg így volt!Magyarországon nincs kálisó lelőhely ezért Orosz és Belorusz kálisót veszünk drágáért!
2011. jan. 10. 19:40
 5/37 anonim ***** válasza:
32%

"Gyógyszertári dolgozó létedre nem sokat értesz hozzá"

Mi alapon mondasz ilyet? A gyógyszertárban analitikai tisztasűágú só van persze hogy drága azt fiziológiás sóoldathoz használják. Étkezésre a 99,3 %-os tisztaságú bőven elég.Furcsálom hogy nem értesz a kémiához ezért ilyet mondasz valakiről aki jót mondott, aki a gyógyszertárban vesz becsapja saját magát és pénzt dob ki.

Függetlenül attól hogy a rémhírek hazugok hozzá nem értők!

A só zacskóján rajta van hogy mit tartalmaz. Csomósodásgátló pld 0,1% káliumferrocianidot jelent.Közönséges neve sárgavérlúgsó E 536.

2011. jan. 10. 19:51
 6/37 anonim ***** válasza:

Anyám Tejfalussy hatására vásárolt be gyógyszertári sót drága pénzért, ezek ppt-ként terjedtek a baráti körében, amiknek ő persze feltétel nélkül hisz, a Mars-Hold méretegyezést is bevette.

[link]

"Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára !"

Aha... jó gazdag lehet...

Amúgy a témáról a neten rengeteg minden van. Én annyit vettem észre, h sósabb és kevesebb kell belőle, h egészségesebb-e vagy nem, azt nem tudom. Drágábbnak drágább.

[link]

[link]

2011. jan. 10. 20:32
 7/37 anonim ***** válasza:
Ha egyszer a bolti és a gyógyszertári só is 99% fölött NaCl, akkor hogy lehet a gyógyszertári sósabb?
2011. jan. 10. 20:35
 8/37 anonim ***** válasza:
Az képzelgés hogy sósabb a két só közül valamelyik a kristályossága térhet el és a szájban oldódva az jelentkezik.Egy mikrokristályos anyagnak más az "ízhatása" mint egy közepes vagy nagykristályosnak.
2011. jan. 10. 20:52
 9/37 anonim ***** válasza:

Lassacskán összecsapnak az indulatok só-ügyben, kedves vegyész-gyógyszerész- és laikus olv-társak :)

Szakmai vitába én nem kívánnék belemenni, inkább mint laikus-fogyasztó-állampolgár érdekel a dolog. A sóval kapcsolatban ugyanúgy, mint bármilyen emberi fogyasztásra szánt élelmiszer cikknél fontos (lenne), hogy csak olyan anyagokat tartalmazzon, ami legjobb tudomásunk szerint nem káros a szervezetre, sem azonnal, sem később. A "gondos" ellenőrzések mellett, azoknak köszönhetően, vagy éppen annak ellenére mégis naponta szembesülünk olyan termékekkel, amelyekről kiderül, hogy mérgező, káros, stb. (lásd tojás). Én ezért nem csodálkozom, ha a kérdező ilyet kérdez. Nézték már Tejfalussy Andrást is elmebetegnek ezért, ugye? Meg milyen lehet az a 30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só, például??? Egészen tetszenek hülyének nézni, vagy csak félig? ( [link] )

Nemrégiben körbejártam a hipermarketekben és csak egy helyen találtam egy olyan fajtájú, összetételű sót, amit nyugodt szívvel vásároltam meg.

Szóval azt mondom, én nem itélnék elsőre. Da pacem Domine :)

2011. jan. 10. 20:53
 10/37 anonim ***** válasza:
25%

"a nátriumot mintegy 40-90%-ban káliumra cserélték, holott azt a magyar szabvány tiltja is! (Aki ezt nem hiszi, sziveskedjen ellenőrizni ha lehetősége van.)"

Ez már nem hazugság ez elmebetegség! Ahogy írtam a kálisó 4-5X drágább mint a nátriumsó!!A kálisó 250 Ft, ki az a hülye aki azt ad 65 Ft-ért? HOGYAN LEHET HOGY EMBEREKNEK ENNYIRE FOGALMUK NINCS DOLGOKRÓL ÉS TERJESZTIK A HAZUGSÁGOT OSTOBASÁGOT HISZTÉRIÁT? ERRE KELL EGYESEKNEK AZ INTERNET?

Élelmiszervegyész

2011. jan. 10. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!